Re: daňový bonus od 1.8.2013
On si především na ÚP může od 1.8. vydělat max. 4.250,- Kč - zákon hovoří o "polovině minimální mzdy".
Předpokládám - zatím jsem nezachytila novelu, pokud ji někdo máte, prosím dejte odkaz - že v tomto smyslu bude upraven i zákon o daních z příjmů a další navazující zákony.
§ 35c ZDP kde se uvádí, že, daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy stanovené k počátku příslušného zdaňovacího období a neupravené s ohledem na odpracovanou dobu a další okolnosti, podle zvláštního právního předpisu upravujícího výši minimální mzdy111) (dále jen "minimální mzda")
tak ze k počátku zdaňovacího období byla MM 8000 a platí pro celý rok 2013
http://www.moorestephens.cz/zmena-vyse-minimalni-mzdy/
http://www.podnikatel.cz/clanky/zvyseni-minimalni-mzdy-ovlivni-radu-dalsich-zakonu/
Přímo u zdroje. :-) Jsem slepá, budu příště lépe číst. Nebo spíš číst až do konce věty. Děkuji za nakopnutí, přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 8. 2013 10:32
Dobrý den, zaměstnanec je vedený na ÚP -přivýdělek nyní měl 4tis.Kč měsíčně, takže jsem mu vyplatila daňový bonus na dítě. Ale jak to bude od 1.8.2013 - v zákoně je , že můžu vyplatit daňový bonus pokud roční příjem je alespoň ve výši 6x minimální mzdy.
Pokud se zvedla minim.mzda na 8500Kč a na ÚP si nemůže přivydělat více jak 4000Kč - nebude mít nárok na bonus. Nebo se upravil i přivýdělek na ÚP?
Děkuji