Re: Musím podat dodatečné přiz. k DPH ??
Myslela jsem si to, vlastně to vím, ale někdy mě starší kolegyně dovede tak zblbnout, že jsu úplně v pasti ...
PŘÍKLAD : Přijatá faktura za 6/2013 , která se objevila až po termínu podání DPH za červen, bylo mi řečeno, že MUSÍM podat daňové přiznání JELIKOŽ tato akce byla vyfakturována z naší strany v měsíci červnu a proto tato přijatá fa. MUSÍ jít také do DPH za 6/2013 ... Vlastně obdobný případ jako již výše uvedený, opět si myslím, že NEMUSÍM podat dodat. přiznání k DPH, mohu ji navést do měsíce června, ale DPH uplatnit až v 7/2013, ano nebo jak tvrdí kolegyně NE !!
Re: Musím podat dodatečné přiz. k DPH ??
Vysvětlete kolegyni, že je to právě naopak. Pokud dostanete fakturu z DUZP 6/13 v období 7/13, tak si PDH můžete uplatnit nejdříve v 7/13 a nejpozději do 3 let.
Dodatečné se v zákoně vyskytuje jen v případě chyby dle § 43, všechny ostatní situace se dají řešit dle §104
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 8. 2013 12:41
Moc prosím o radu, díky mojí kolegyni fakt nevím ... Jsme firma, která objednává měsíčně pro zaměstnance stravenky, ty se objednají a uhradí se zálohová faktura, stravenky nepodléhají DPH, pouze vyexpedování-zaslání stravenek jako služba částka kolem 450,-- následně dojde faktura na nulu. Selháním lidského faktoru došlo k tomu, že se tato faktura na nulu nedostala k účetní v měsících, kdy byla uhrazena záloha, až nyní 3 faktury za 3 měsíce zpět. Musím v tomto případě podat dodatečné daňové přiznání jak mi tvrdí kolegyně ?? Moc děkuji J.