Re: zaměstnanec - přiznání důchodu-mzdy
OK, datum dovršení důchodového věku dám 14.9.2013, datum přiznání důchodu dám také 14.9.2013. Datum doručení rozhodnutí - tam nevím, k čemu je toto datum důležité. Mě bylo doručeno 15.8.2013. ELDP je mi jasný. Těmito úkony pro mě nastavení důchodce ve mzdách končí? Dále pokračujeme s mzdou jako doposud s tím, že v roce 2014 mu již nenáleží základní sleva na dani? Moc děkuji
Re: zaměstnanec - přiznání důchodu-mzdy
aha, tak to moc děkuji, nahlašuji kódem D ke dni 14.9.2013, že?Mohu nahlásit již nyní nebo musím do 8 dnů po 14.9.2013 - tedy jako po změně. Dále mi nabízí program kolonku k zakliknutí, zda se jedná o osobu za kterou platí pojistné i stát. To jsem zaklikla. Tak snad to bude všechno. Moc Vám oběma děkuji, setkala jsem se "důchodcem" poprvé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 8. 2013 16:21
Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. Máme zam-ce, který mi dnes donesl rozhodnutí o přiznání starobního důchodu, od 14.9.2013. Už jsem si nastudovala, jak by měl vypadat ELDP za rok 2013, že by měl mít po celý rok 2013 ještě základní slevu na poplatníka. Zkoušela jsem se dívat do programu a mám tam ohledně důchodů kolonku s datumem, od kdy je důchod přiznán a také kolonku datum doručení rozhodnutí. K čemu je toto datum důležité a bere se datum doručení do účtárny nebo doručení zam-ci? Dále je tam kolonka datum dovršení důchodového věku. Je to pro mě úplná novinka, prosím poraďte na co si mám dát pozor. Moc děkuji za případné odpovědi.