Re: zálohová fa v DE
Na konečné faktuře odečtete základ daně a daň z daňového dokladu za přijatou platbu a tudíž budete mít k úhradě nula nebo pokud bude
částka vyšší její rozdíl.
Dobrý software by měl umět dotáhnout zálohovou fakturu do konečné,
stačí si zvolit správný typ faktury.
Re: zálohová fa v DE
Vystavíte konečnou fakturu DZ + DPH a odečtete uhrazenou zálohu, tzn. mínus DZ ze zálohy mínus DPH ze zálohy.
Pokud byla uhrazená záloha ve výši 100%, bude k úhradě 0Kč a DPH z konečné faktury je také 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 8. 2013 10:24
poradíte prosím.....vystavím zál.fa....po zaplacení vystavím DD.podud je mi to jasné.Až bude celková zakázka hotová vystavím konečnou fa kde odečtu zálohu. a ted...jak se vypořádám s tím DPH....?na zálohovce ho odvedu ze zálohy a znovu se mi promítne v celkové fakuře...to moc nechápu....sice mi to spadá do jednoho Q,ale pořád se sím peru...program mi neumožňuje to nějak zhohlednit...takže asi budu muset nehledě na to co je na konečné faktuře udělat uúpravu dph ručně.nebo co radíte? díky