Re: student a DPP
Postupovala jste správně. Jelikož nemáte potvrzení o studiu na VŠ, pak nemůžete slevu na studenta za červenec již poskytnout, protože měl pojištěnou činnost, která trvala celý měsíc. Pokud bude dál studovat a požádá vás v příštím roce o RZD nebo podá DP, tak teprve tam se mu sleva na studenta za prázdninové měsíce zohlední.
Re: student a DPP
moc děkuji, já jsem si to tak taky myslela. Někteří studentíci jsou strašně chytrý a reklamují i to, když mají odměnu z DPP větší než 10 tis., že museli platit odvody. Prý četli na internetu, že když donesou potvrzení o studiu, že nebudou mít žádné odvody..... to bych ty stránky chtěla vidět...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 8. 2013 12:05
Dobrý den, prosím vás, udělala jsem dobře v tomto případě?:
student na DPP od 20.6.2013 do 31.8.2013, v červnu maturita (potvrzení z gymplu mám) , prý jde dál. V červenci dostal odměnu za DPP ve výši 14 tis. hrubého. Slevu na studenta jsem mu nedala. Brala jsem to jako poslední prázdniny po SŠ a pojištěná činnost trvala po celý měsíc. Studentík se rozčiluje. Daň by se mu vrátila v ročním zúčtování.
Mám to správně?
Děkuji.
P.