Re: nemocenská a exekuce
Kdyby radši jasně napsali, že toto je výše nemocenské ,kterou
mu vyplatili. I obráceně my vystavujeme , jedná-li se o PN započatou během měsíce, "kolik bylo uplatněno " místo hezky česky a jasně kolik byl čistý příjem.
Pak byste se nemusela tímto dotazem trápit.Ano jde o částku, kterou vy započítáte jako nezabavitelnou ( totéž oni obráceně,pokud by měl u vás příjem za část měsíce a sráželi by
mu z nemocenské).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
19. 8. 2013 14:21
Dobrý den
>prosím o radu, řeším poprvé:
>zaměstnanec má v jednom měsíci dávky nemocenského poj.
>a příjem ze zaměstnání. PN ukončil a z OSSZ sdělili, že nebylo možné provádět srážky z nemocenského, neboť výše nem. nedosahovala ani základní částky, která nesmí být povinnému sražena.
A dále - za 7/13 započetla OSSZ 1936,- z nezabavitelné částky povinného, tzn. tato část nezabav. částky nebude zaměstnavatelem sražena povinnému z jeho mzdy za měsíc 7/13.
Takže já tedy provedu srážku pouze z čisté mzdy a to nemocenské tam počítat nebudu? Nebo jsem to pochopila špatně? Jsem z toho jelen. Myslela jsem, že mi sdělí výši té nemocenské, já to přičtu k té mzdě a potom provedu z obojího srážku. Děkuji za rady.