Re: služební cesta v čr
Pokud vás zaměstnavatel vyšle na pracovní cestu, tak je povinen vám dát i příspěvek na stravu (je úplně jedno jestli je to v zahraničí nebo v ČR), který kvůli snídani sice pokrátí, ale tato povinnost zde je a nelze ji nijak obejít. Můžete stravné požadovat až 3 roky zpětně.
Nastudujte si zákoník práce a tvrdě bych stravné vyžadovala.
Je to od par. 151.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
20. 8. 2013 0:04
dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, máme hlavní pobočku v jednom nejmenovaném městě, a další pobočku v PRaze, kde mi zaměstnavatel platí ubytování. příspěvěk na stravenky nedostáváme vůbec.. nejzezdím tam každý týden, prostě když je třeba. byla jsem však informována, že si jídlo musím po dobu pobytu mimo své pracoviště platit sama... zaměstnancům se to prý proplací tehdy, když jsou na služební cestě v zahraničí a ne v čr, kde to prý už neplatí. dle mého by mi měl zaměstnavatel jídlo platit, v ubytování mám zajištěnou snídani, to sice ano.. ale týdení služební cesta mě příjde na velké penize.. když si doma platím jídlo.
jedná se o manažerskou pozici.
děkuji az případnou informaci
s pozdravem