Daňové zvýhodnění na děti

• (neregistrovaný)

20. 8. 2013 11:15

Dobrý den, prosím poraďte. Teď mi jeden zaměstnanec donesl Potvrzení o ukončení studia syna - studium ukončil magisterskou závěrečnou zkouškou dne 30.5.2013. Do kdy mu náležela sleva? Dala jsem mu jí ještě za červenec. Teď je v evidenci na UP a od ledna by měl dělat dokt. studium

Dále si pán ještě uplatňuje dceru. Když jsem se dožadovala potvrzení o studiu s nadcházejícím novým školním rokem, tak mi řekl, že má tuto dceru jeho manželka jako spolupracující osobu, ale neví od kdy.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2013 11:59

Líba (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění na děti
      Syn udělal státnice v květnu, takže na daňové zvýhodnění měl nárok naposledy za červen. Předpokládám, že neměl ani zaměstnání ani nárok na podporu. Přeplatek za červenec bych mu v nejbližší výplatě srazila.

"Příjmy a výdaje nelze rozdělovat na děti ... v kalendářních měsících, ve kterých je na ně uplatňováno daňové zvýhodnění." Tam to vidím spíš jako problém manželky. Uplatněte do měsíce, kdy máte platné potvrzení o studiu. Jestli se rozhodnou pro spolupracující osobu, lze to vyřešit tím, že si podá daňové přiznání zaměstnanec a dceru si v něm neuplatní.

• 20. 8. 2013 13:06

Pájinka (neregistrovaný)

Děkuji moc. Promiňte - jsem začátečnice. Jak to mám udělat, abych přeplatek za červenec mu v srpnu srazila?

• 20. 8. 2013 13:09

Líba (neregistrovaný)

Spočítáte, jak měla červencová výplata vypadat správně a rozdíl srovnáte v daních za srpen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).