Re: záloha a faktura z EU, jak zaúčtovat
O zálohové faktuře neúčtujete, tudíž na zálohy se to dostane dnem zaplacení a tudíž kurzem 25.6.2013 314/221, žádný KR nevzniká.
Vyúčtovací fakturu uděláte kurzem ke dni účetního případu (nebo jak máte ve směrnici) a v tuto chvíli vám vzniká KR.
Re: záloha a faktura z EU, jak zaúčtovat
O Zálohových fakturách neúčtujeme - takže ji zaúčtujete ČNB - až v den platby. Kurz.rozdíl nebude - proto musí být zaúčtována tak jak bylo uhrazeno. Pokud jste si ji dala do závazků - měla byste upravit kurz dnem platby - aby kurz.rozdíl nevznikl.
vyúčtování - ČNB datum vystavení faktury - úhrada faktury bude z účtu 314.(Můj program - zaúčtuji fakturu vyúčt.jako obyčejně a ve stejném dokladu provedu úhradu z 314 - stejným kurzem jak mám vyúčtování a teprve proti 314 účtuji kurz.rozdíl. - vlastně co mě tam zbylo - buď 563,nebo 663. Pokud to nedovolí program - potom rozdíl zaúčtujete vnitřním dokladem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
20. 8. 2013 14:57
Dobrý den,
nevím jak zaúčtovat následující:
zálohová faktura z Německa dne 15/6/2013. použila jsem kurz ČNB toho dne.
platili jsme z banky 25/06/2013 a ta měla svůj kurz.
vyšel mi kurzový rozdíl.
10/7/2013 přišel danový doklad z Německa, tam mám použít zase kurz toho dne?
připadá mi že to jsou 2 kurzové rozdíly k jednomu zboží. nejak to nechápu.
prosím zkušené o radu, předem dekuji za ochotu,Andy