Re: krácení dovolené
Měla jste požádat o čerpání dovolené od 7.4., to by se vám dovolená nekrátila. Teď čerpete rodič. dovolenou a zaměstnavatel vám není povinen umožnit nástup dříve než po době rodič. dovolené, kterou jste si domluvili. Pokud jste nesdělila zaměstnavateli, jak dlouho budete na rodič. dovolené, pak se má ze zákona za to, že nastoupíte až den po 3 narozeninách dítěte a teprve pak můžete čerpat řádou dovolenou za r. 2013, ovšem bude krácena.
Aby se dovolená nekrátila, musela byste nastoupit do práce 23.8.2013.
dovolená by se krátila při zameškaných 100 prac.dnech (mateřská dovolená se počítá jako odpracovaná, rodičovská jako zameškaná). I když si to ale teď spočítáte, může se stát, že onemocníte nebo budete mít ošetřovačku, v tom případě se tyto dny sečtou s tou rodičovskou a můžete mít dovolenou krácenou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 8. 2013 8:13
Dobrý den, prosím o radu ohledně krácení dovolené po návratu z rodičovské. Do 6.4.jsem čerpala mateřskou a teď jsem na rodičovské. Když bych se chtěla teď vrátit do zaměstnání, kdy bych musela nastoupit, aby se mi nekrátila dovolená 2013. Děkuji