Re: el.podpis nebo dat.schránka
to sice ano, ale ještě záleží, jestli má FO, kterým tazatelka zpracovává DE/účto, zřízenu DS... u PO není problém, ti mají DS ze zákona
já jsem natom stejně jako tazatelka, ale spíše si myslím, jestli nebude problém s OSSZ ohledně ELDP zasílaných přes DS...? Měsíční přehledy si myslím, že jsou v pohodě...
Re: el.podpis nebo dat.schránka
Kdybych já byla na místě klienta, tak bych externí účetní asi přístup do datové schránky nedala, chodí do ní veškerá korespondence od úřadů, od soudů apod. Posílání přes el podpis je v pohodě, jen se musí vyřídit na OSSZ plná moc - už tam ani zmocnitel nemusí osobně, jen vyplnit tiskopisy z web. stránek SSSZ. Já posílám za zaměstnance 4 firem jako zaměstnanec jedné z nich, el. podpisem je to v pohodě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
21. 8. 2013 12:04
Dobrý den, jsem účetní a zpracovávám účto vč.mezd pro několik fyz.i právn.osob. Vhledem k povinnosti posílat všechny tiskopisy od 01.01.2014 na OSSZ (vč.mého vlastního přehledu za rok 2013) uvažuji o zřízení el.podpisu nebo dat.schránky. Ovšem jsem v této oblasti úplný laik. Určitě máte někdo zkušenosti s posíláním za vaše klienty. Můžete mi poradit či spíše objasnit úskalí či rozdíly - je lepší dat.schránka nebo el.podpis? A je možno mým el.podpisem nebo mou dat.schránkou posílat doklady jiných firem? Moc děkuji za informace.