Re: Faktura SK - souhr. hlášení kurzy
nezáleží na dni vystavení, ale na DUZP - měli byste použít kurz k DUZP
ve vnitřní směrnici si můžete určit, že i pro účto použijete kurz stejný jako pro DPH
pokud je klient český plátce, tak pro DPH použijete kurz na DD a stejný použijete i pro účto, pokud vám software neumožní použití dvou různých kurzů
Re: Faktura SK - souhr. hlášení kurzy
ad 2) jsem špatně pochopila, myslela jsem, že vám český plátce fakturuje v cizí měně
pokud jste externí účetní, musíte se klienta zeptat, jak má stanovený kurz ve vnitřní směrnici, ale zřejmě budete muset respektovat te, který už na fakturu uvedl
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 8. 2013 16:36
Dobrý den,
v případě vystavení faktur v EUR na Slovensko a podávání souhrnného hlášení se používá pro účely uvedení v přiznání k DPH a souhrnného hlášení kurz ke dni poskytnutí služby? Faktura je ale vystavena např. o týden později. Pro účely účetnictví mohu použít stejný kurz nebo mohu použít kurz ke dni vystavení faktury?
A pokud klient vystavuje fakturu a na ní uvede jak částku v EUR tak v Kč, ale přepočtenou kurzem, který jsem v kurzovním lístku nenašla. Co s tím? Projeví se toto někde nebo si zavedu fa v cizí měně a přepočtu na Kč dle kurzu ČNB.
děkuji.