Re: neschopenka * ukončení PP
Výpovědní doba se prodlužuje o dobu nemoci, PP by tedy neskončil k 31.8., ale prodloužil by se o ten počet dní, které marodil ve výpovědní lhůtě. Druhá možnost je, že Vám podepíše prohlášení, že na prodloužení PP netrvá a můžete ho ukončit k 31.8. Tak jako tak, do té doby se o jeho neschopenky musíte postarat vy. Nedávno jsem řešila podobný případ. Hezký den
On se i prý ptal na úřadu práce, a že ho můžu normálně ukončit k 31.8, ano zaměstnanec podal výpověď sám a trvá na skončení dne 31.8....takže do 21.dne budu mít neschopenku tady, ale proplácet mu ji budu jen do konce 31.8....a po 21dnech zanesu na OSSZ???
to je to, že říkám zaměstnancům červený díl IV. a ne žádost..ono je to takhle mnohem jedonušší :-), ptž mi občas posílají vše, včetně kontrolního lístku :-)...jinak samozřejmě vím, o co jde :-)..žádost mě zaskočila, myslela jsem, že to souvisí se skončením PP a ano, bylo právě o tuto IV. listů méně :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
22. 8. 2013 10:33
Dobrý den,
prosím moc o radu
Zaměstnanec podal výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou, která mu končí 31.08.2013.....ale dnes mi přinesl neschopenku.
Můžu ho normálně ukončit?? Co pak s neschopenkou? předám OSSZ?? nebo jak to bude probíhat??
Děkuji moc za rady
Ivana