Re: Prohlášení poplatníka
Pokud již budete mít ukončený 1. prac. poměr, pak není problém, prohlášení vyplníte a můžete dát datum ke dni nástupu. Pokud ještě nebudete mít ukončený 1. prac. poměr, pak si zajděte do této firmy a v prohlášení, které tam máte podepsané napište na str. 2 do kolonky změny - ukončení podepsání prohlášení ke dni 31.8.2013. A v druhé firmě si můžete podepsat prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
23. 8. 2013 8:53
Dobrý den,
Jsem na ROD u jednoho zaměstnavatele a zároveň mám pracovní poměr u jiného zaměstnavatele se zkrácenou pracovní dobou (20hod. týdně). Prohlášení poplatníka mám podepsané u zaměstnavatele, kde čerpám ROD. Ale nyní mi bude ROD končit a já jsem se rozhodla u prvního zaměstnavatele ukončit pracovní poměr dohodou a v zaměstnání na zkrácený prac. poměr zůstat. Jde mi o to, zda mohu od nového měsíce podepsat „Prohlášení poplatníka“ u zaměstnavatele se zkrácenou prac.dobou , abych si mohla uplatnit slevu na dani na poplatníka, kterou jsem si u tohoto zaměstnavatele neuplatňovala a jaký datum podpisu uvedu?
Děkuji.