Jak s DPH při ztracené fa

• (neregistrovaný)

23. 8. 2013 9:07

Zdravím. V 3/2013 jsme uhradili zálohu na SW služby vč.mater. Jelikož se ještě některé problémy dolaďovaly průběžně, nebylo mi hned divné, že nemám vyúčtování zálohy a ani daň.doklad k zapl.záloze (má chyba). Ale během prázdnin jsem urgovala firmu o doúčtování atd. a nyní jsem dostala od nich mejl, že nám fakturu už předali (vše je srovnáno do nuly) a poslali opis fa, kde je i vyúčtováno DPH. Je tam i podepsán jeden pracovník naší firmy, který mi prostě fa nepředal, protože to bral jako dodací list...
    A tak se ptám, zda mohu "zlikvidovat" zálohu teď v srpnu a tudíž i udělat odpočet DPH, nebo musím otevřít březen a udělat opravné hlášení??? Vedeme U a jsme měsíční plátci...
    Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2013 9:38

Mariiie (neregistrovaný)

Re: jak s DPH při ztracené fa
      osobně bych vše řešila až za červenec (srpen), žádná opravná, máte nárok na uplatnění DPH 3 roky, tak proč si to komplikovat

• 23. 8. 2013 9:44

MiMi (neregistrovaný)

Díky, osobě bych tuhle variantu taky dělala raději :-), jde mi jen o to, zda je to správné...

• 23. 8. 2013 9:47

Mariiie (neregistrovaný)

myslím, že je - já mám např. dohodu s šéfem, že náklady u DPH uplatňujeme průběžně, aby nedocházelo k výkyvům a tak každý měsíc neuplatním všechny náklady, ale táhnu je dál podle našich tržeb - prostě optimalizuji :-)

• 23. 8. 2013 10:28

Lenka F. (neregistrovaný)

My jsme se tak po jedné letošní zkušenosti rozhodli také - po místním šetření jsme DPH za březen dostali až v polovině srpna. Takže příště až bude nějaký mimořádně velký nadm. odpočet, tak některou fa. na vstupu necháme až do příštího měsíce, než riskovat, že celý odpočet dostaneme zase třeba až za ty 3 měsíce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).