Re: Dovolená po RD - prosím o kontrolu
Vzhledem k tomu, že již je 23.8., tak je už na nové mateřské dovolené, kterou už přerušit nemůže, takže nemáte co řešit. Měla to řešit dříve, tak aby případnou dovolenou mohla vyčerpat před nástupem na novouPPM, protože teď už je pozdě. Vše zůstane k řešení až po skončení této PPM, tam si může požádat o čerpání dovolené, před nástupem na RD.
Ale ona už není na RD, ona je od 17.8. na MD
Moc všem děkuji! Ona žádala včas, zaměstnavatel jí vyhovět chce, "jen" papíry dodělávají až nyní ve spolupráci se mnou... Tak jsem nechtěla nadělat zmatky... Čerpala tedy 3,5 před nástupem na PPM - což jí proplatím ve mzdách za srpen v září... Ještě jednou moc díky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 8. 2013 10:44
Moc prosím o kontrolu - zda jsem vše správně pochopila...
Zam. odpracovala 1.1.-31.8.2010, 1.9.2010 nastoupila na PPM. Dovolenou za rok 2010 vyčerpala v plné výši 20dnů, o čerpání nároku za rok 2011 po skončení PPM nežádala. Od 16.3.2011 je na RD do 3let věku dítěte (tj. do 7.10.2013).
Nyní přinesla žádost o další PPM s nástupem od 17.8.2013 a zároveň by ráda dočerpala dovolenou za rok 2011. Je vůbec možné přerušit čerpání RD (zaměstnavatel by souhlasil)? V roce 2011 ji nevznikl nárok za kalendářní rok (MD netrvala 60 prac.dní), ale nárok jen na 3 dny (2/12 za 2x21dní)?
Moc prosím o kontrolu, já už jsem z toho fakt jelen : -))