Zdanitelné plnění - kupní smlouva

• (neregistrovaný)

23. 8. 2013 11:40

Dobrý den, v červenci jsme podepsali Kupní smlouvu s občanem na převod nemovistostí. V celkové částce jsou stavby (budu muset odvést DPH) a pozemky. Faktura neexistuje (zatím). Kupní cena bude zaplacena na čtyři části - srpen, září, říjen a prosinec. Po doplacení - 15.12. se bude podávat návrh na vklad na katastr. Tak teď jsem nejzmatenější ze zmatených. Co je pro mě UZDP? Červenec-podepsání kupní smlouvy? Srpen-zaplacena část kupní ceny? Nebo prosinec až to půjde na katastr? V kupní smlouvě to nějak nemůžu vyčíst...Děkuji za váš čas a názor...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2013 12:06

marcelina0478 (neregistrovaný)

Re: Zdanitelné plnění - kupní smlouva
      Děkuji za nakopnutí, ale určitě nemusím v srpnovém DPH zaplatit DPH z té části kupní ceny co dorazila na účet? Není to psáno jako záloha, to ne, ale jako část kupní ceny, jak budu tyto měsíční platby účtovat? Poradíte prosím?

• 23. 8. 2013 12:21

alli (neregistrovaný)

kupní cena bude sice rozdělena na 4 splátky, ale skutečně jde o zálohy, protože vlastnictví přejde až právními účinky návrhu na vklad
      máte pravdu v tom, že do 15 dní po zaplacení budete muset vystavit DD na přijatou platbu, ale DPH odvedete jen z části, kterou bude zdaňovat DPH

• 23. 8. 2013 12:26

marcelina0478 (neregistrovaný)

Děkuji, tak to jsem potřebovala "slyšet" jen nevím, jak to v tom srpnu podělím, myslíte poměrně k celkové částce? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).