Brigáda

• (neregistrovaný)

25. 8. 2013 17:28

Nevíte prosím někdo jak to funguje když jsen veden na ˇUP už bez nároku na podporu a najdu si brigádu?Jsem omezen opět výdělkem a musím to hlásit,že mám byt malou brigádu na ÚP?
    A ještě...skončila mi podpora,,poslali mě na sociálku at si požádám o existenční minimum...a jelikož žiji v bytě s maminkou,která má důcho 8.000 mě vypoklonkovali s tím,že to nám musí stačit oběma a že nemám nárok ani na korunu.Jste v tom někdo kovanej a dokážete poradit co dělat.Ta brigáda totiž ještě není ani moc jistá a nena moc dlouho.děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 8. 2013 17:49

Katka2 (neregistrovaný)

Re: brigáda
      Hlásit musíte, nejpozději v den začátku práce. Když vyděláte víc než 4000, budete vyřazen z úp a budete si muset platit ZP (asi 1100 měsíčně).
      To druhé nevím.

• 25. 8. 2013 17:57

Vladka11 (neregistrovaný)

Víc než 4250 od 1.8.
      Existenční minimum pro dvě osoby žijící ve společné domácnosti je necelých 6 tisíc celkem.

• 25. 8. 2013 20:16

xxxx (neregistrovaný)

a příspěvek na bydlení jste si žádal? Je možné, že existenční minimum je 6tis., ale také se posuzeje výše nájmu, energie. Ten kdo má nájemní smlouvu vy nebo maminka, by měli zažádat o příspěvek na bydlení. př. známá je na RD, 1 dítě, manžel 10tis čistého, nájem 6300, pro je minimum 18 a nějaké drobné

• 26. 8. 2013 8:57

Líba (neregistrovaný)

Pro většinu sociálních dávek se posuzuje příjem rodiny za předešlé čtvrtletí, takže to jste ještě měl podporu. Možná, že v dalším čtvrtletí na něco mít nárok budete. Zkuste si nějakou kalkulačku, např.:
      http://socialni-davky-2013.eu/r/socialni-davky/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).