Re: Nákup materiálu-ceny
Už se tím delší dobu nezabývám, ale myslím si, že pokud se nepoužívá průměrných cen, měl by se používat buď systém FIFO (první dovnitř, první ven) nebo LIFO (poslední dovnitř, první ven).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 8. 2013 11:02
Prosím potřebuji poradit jak postupovat při nákupu materiálu. Nakupujeme materiál, cena za kterou nakoupíme je cena, kterou zavedeme materiál na skladovou kartu, pokud metr stojí 70 Kč, nakoupíme 500 m do skladových zásob zavedu materiál A za 35000 Kč. Pokud tento materiál A nakoupíme od jiného dodavatele, stojí např. metr 65 Kč, takže zavedu na skladovou kartu 32500 Kč. Nyní tady vzešel požadavek, že při inventuře bude brán zůstatek materiálu na skladě za tu nejvyšší dodavatelskou cenu, takže mě tam zbývá například 200 m x 70 Kč. Jinak by byla cena za zůstatek zprůměrována přímo systémem. Moc se mi do toho nechce, systém je nastaven tak, jak jsem uvedla a tohle mi komplikuje práci, lze to ale tak vůbec? díky