II. pilíř pozdě - formulář FÚ

• (neregistrovaný)

26. 8. 2013 15:49

Dobrý den,
    nemáte prosím někdo odkaz na tiskopis, na kterém se nahlásí pozdní oznámení o vstupu do II. pilíře důchodového spoření na finanční úřad. V diskusi jsem vždy našla jen najdětě si na stránkách mfcr, ale ať hledám, jak hledám, nemohu to nikde najít :( Nebo na to tiskopis není a stačí napsat "jen dopis"?
    Děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 8. 2013 16:37

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: II. pilíř pozdě - formulář FÚ
      Na FÚ ho podáte na tzv. Následném hlášení a to za měsíc, kdy mělo být správně sráženo a odváděno pojistné. Na sociálku děláte
      opravné hlášení za přísl.měsíc, protože bylo špatně odvedeno pojistné(přestože v pokynech o 2.pilíři píší,že nikoli, ale měla jsem tento případ pozdního přiznání se k 2,pilíři a záleží na OSSZ jak se spolu domluvíte.Musí rovněž dojít k vrácení přeplatku na SP,které tím vzniklo.
      (Pro FÚ je následné hlášení v E-podání na Daňové správě).

• 27. 8. 2013 0:16

VeronikaKA (neregistrovaný)

mrkněte na tyto stránky, na 3.straně je postup (žádné následné hlášení plátce nepodává - jedná se o vinu ze strany poplatníka...)

http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/Dotazy-zamestnanec-zamestnavatel.pdf

• 27. 8. 2013 14:48

JiřinaH. (neregistrovaný)

Udělejte si tedy co chcete, psala jsem Vám, že po konsultaci s FÚ, že přestože v pokynech je něco jiného,stejně chce FÚ tzv. Následné hlášení, které je na str. daňové správy :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).