Re: odstupné a hrubá mzda
Máte pracovní smlouvu? Není to dohoda o provedení práce? Kdy má končit pracovní poměr a jakým způsobem (paragraf)? Jak dlouho ve firmě pracujete?
Na výplatní pásce nemáte položku "průměr pro náhrady" nebo "průměr pro dovolenou"?
Odstupné se vypočítá jako násobek průměrného výdělku (1-2-3 podle délky zaměstnání) a průměrný výdělek se vypočte jako Váš týdenní pracovní úvazek krát koeficient 4,348 (průměrný počet týdnů v roce) krát hodinový průměr pro náhrady.
>>Dobrý den.Prosím Vás jak si mám předběžně vypočítat
>>odstupné,když nevím kolik mám hrubou mzdu.Na výplatní
>>pásce mi zaměstnavatel neuvádí hrubou mzdu,nevím kolik
>>v
>>jaké výši mám placené odvody do ZP,kolik mám daň.Mám
>>tam jen psáno kolik hodin jsem odpracovala za daný
>>měsíc to je vynásobeno sumou 50 kč+bonus/to jsou
>>prémie/.Např.za měsíc květen 2013 jsem odpracovala
>>121,5 hod.+
>>bonus jsem měla 1869 kč,celkem za hodiny a bonus jsem
>>měla 7944 kč.To je vše,co mám napsané na výplatní
>>pásce.Těch 7944 kč jsem měla celkem k výplatě a
>>taková
>>suma mi byla také zaslaná na učet.Za případné
>>odpovědi
>>děkuji.
Mám prac.poměr na dobu neurčitou od 4.6.2008,mám být propuštěna pro nadbytečnost,dostanu 3 měsíční odstupné s dvou měsíční výpovědní dobou.Ve výplatní pásce mámjen to co jsem psala výše.Nic víc,žádny pruměr pro dovolenou,prostě nic ani odvody.
>
>M
>Na výplatní pásce nemáte položku "průměr pro náhrady"
>nebo "průměr pro dovolenou"?
>Odstupné se vypočítá jako násobek průměrného výdělku
>(1-2-3 podle délky zaměstnání) a průměrný výdělek se
>vypočte jako Váš týdenní pracovní úvazek krát koeficient
>4,348 (průměrný počet týdnů v roce) krát hodinový
>průměr pro náhrady.
"Při měsíčním vyúčtování mzdy nebo platu je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci písemný doklad obsahující údaje o jednotlivých složkách mzdy nebo platu a o provedených srážkách. Na žádost zaměstnance předloží zaměstnavatel doklady, na jejichž základě mzdu nebo plat vypočetl." § 142 ZP
Jak je možné, že jste v květnu, jak píšete, odpracovala jen 121,5 hodin? Máte kratší pracovní dobu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
27. 8. 2013 9:46
Dobrý den.Prosím Vás jak si mám předběžně vypočítat odstupné,když nevím kolik mám hrubou mzdu.Na výplatní pásce mi zaměstnavatel neuvádí hrubou mzdu,nevím kolik v jaké výši mám placené odvody do ZP,kolik mám daň.Mám tam jen psáno kolik hodin jsem odpracovala za daný měsíc to je vynásobeno sumou 50 kč+bonus/to jsou prémie/.Např.za měsíc květen 2013 jsem odpracovala 121,5 hod.+ bonus jsem měla 1869 kč,celkem za hodiny a bonus jsem měla 7944 kč.To je vše,co mám napsané na výplatní pásce.Těch 7944 kč jsem měla celkem k výplatě a taková suma mi byla také zaslaná na učet.Za případné odpovědi děkuji.