Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
28. 8. 2013 8:29
Dobry den,
zamestnavatel poskytuje nepenezni plneni na rekreaci, vzdelavani, sport a tak dale. Nase ucetni mi ale nuti jakesi flexipasy, kde si nakoupim poukazy a pak je cerpam. Kdyz jsem se divala co je mozne cerpat, tak je to celkem nic moc a i na netu se lidi tech flexipasu zbavuji pod cenou.
Pry je cokoliv jineho proplacet slozite a ona se tim nechce zabyvat.
Muzete mi prosim nekdo poradit jak to je? Je mozne proplatit jakykoliv zajezd, ubytovani nebo dokonce i nejakou zajmovou cinnost nebo vzdelavaci kurzy? Je to jen na te ucetni co proplati nebo je to dane nejak obecne a nase ucetni si to jen zjednodusuje tim, ze mi nuti ty flexipasy?
A zamestnavatel pak proplaci fakturu primo poskytovateli nebo ja prinesu fakturu zamestnavateli a ten to zaplati me? Jde to i zpetne? Ja to prave zjistila az ted po vsech dovolenych, ze tyto moznosti byly a pani ucetni se tvari kysele a ja nevim jestli se ji do toho nechce nebo jestli to opravdu nejde.
predem moc vsem dekuji za rady. Zkousela jsem nastudovat §6 odst. 9 pism d), ale moc se mi tim nevyjasnilo, spis naopak.