Re: příplatek - stížené pracovní prostře
Pracuje-li např. v pracovním prostředí, kde je jeden ztěžující vliv ( např. hluk, záření, apod.), musí mít za každou odprac.hodinu v tomto prostředí minimálně 10 % z hodinové min.mzdy , tedy nyní minim 5,06 Kč příplatek, pokud máte stanovenou 40 hodinovou týdenní PD, máte-li 37,5 hodinovou týdenní PD, má mít příplatek alespoň 5,40 Kč. Můžete dát podle KS nebo vnitřního předpisu i jinak.
já jsem nepochopila to, že mám od bezpečáka na různé pracovní pozice rozepsané skupiny a u každé té skupiny mi píše např. u skupiny č.2-Zátěž chladem.Látka s větou R42.Látka s větou R43.Celková fyzická zátěž. pak zase něco jiného u skupiny č.3 a já teď nevím jak navyšovat podle skupin? nebo podle toho kolik v té skupině napsal věcí, pak si říkám zase proč by tedy psal i skupiny - nějak v tom bloudím. Ty skupiny od něj nejsou mé skupiny pro zaručenou mzdu.
Moc děkuji
MUsíte se zeptat jeho. Mezi námi, já bych ho s tím hnala. Chtěla bych jasně v jakém prostředí pracuje a ne odkazy na nějaké věty 42. Vy si je pak zařadíte podle škodlivin , které jsou také ve skupinách,ale podle druhu škodlivin. Myslím, že on se Našimi skupinami( zařazením prac.činn.vůbec nevzrušuje), takže na něj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
28. 8. 2013 9:45
Dobrý den,
ve firmě jsme určili zaměstnancům kategorizaci prací pro dodržení zaručené mzdy a teď nám z BOZP předali kategorizaci rizik. Moc bych chtěla poprosit, jak mám rozumět tomu co se píše v zákoně "Výše příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí činí za každý ztěžující vliv podle § 6 odst. 2 nejméně 10 % základní sazby minimální mzdy"
Když má zaměstnanec třeba od BOZP st.č.II tak jako 20% navýšení? jsem z toho nějaká zmatená - moc díky.