Cizinec - slev na dani, danovy bonus

• (neregistrovaný)

28. 8. 2013 11:50

Dobry dem,

mohl by mi nekdo poradit, jak postupovat pri zamestnavani cizincu, nebo kde bych presne nasla veskere info.

jedna se mi o upatnovani danovych slev a donych bonusu. Kdy, jak a co je k tomu potreba za potvrzeni.

dekuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2013 12:15

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Cizinec - slev na dani, danovy bonus
      Prohlášení daňového poplatníka- vyúplní a podepíše jako ostatní zaměstnanci. Jiné než slevu na poplatníka a slevu na studenta (potvrzení o návštěvě školy)cizinec u zaměstnavatele uplatnit nemůže. Chce-li jiné, musí splňovat podmínky a uplatnit přes své daňové přiznání na FÚ po skončení roku.

• 28. 8. 2013 12:42

reny003 (neregistrovaný)

dekuji a mohu jeste poprosit, cim a kdy muze dolozit, ze je danovy rezident ? Muze jako rezident zadat o zuctovani danovych slev a bonusu u zamestanvatele ?

• 28. 8. 2013 12:47

jasná. (neregistrovaný)

Pokud si nejste jistá, zda se jedná o daňového rezidenta nebo nerezidenta, pošlete zaměstnance na FÚ, aby mu vystavili domicil. Zaměstnanec za něj zaplatí 100,-Kč a vy budete mít potvrzení o to, zda je rezident nebo nerezident. Pokud by byl rezident, tak postupujete stejně jako u českého občana.

• 28. 8. 2013 13:04

reny003 (neregistrovaný)

dekuji moc za odpovedi, jen mi jeste neni jasne, zda mohu k cizinci pristupovat jako k rezidnetovi behem roku, nebo az po skonceni roku, kdy muze dokazat, jak dlouhu tu byl a jake ma prijmy
      dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).