Může nastat ztráta rodičovského přísp?

• (neregistrovaný)

28. 8. 2013 13:25

Jsem na rodičovské dovolené do 3 let a pobírám rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte. Dítě bude mít nyní 2 roky. Naskytla se mi příležitost na práci na částečný úvazek u jiného zaměstnavatele. Dítě by mi pohlídala babička, případně pokud se podaří školka, chodilo by dopoledne do školky. Časem bych, stále do 3 let věku dítěte, u nového zaměstnavatele pracovala na plný úvazek a s původním zaměstnavatelem, u kterého čerpám rodičovskou dovolenou, bychom ukončili pracovní poměr dohodou.
    Můžu ztratit rodičovský příspěvek dříve než dítě bude mít 3 roky? Samozřejmě bych nerada o ty peníze přišla.
    Děkuji za informace

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2013 13:29

aaa (neregistrovaný)

Re: Může nastat ztráta rodičovského přís
      Proč? při rodičáku si můžete vydělat neomezeně, jediné co je tak dítě nesmí být celý úvazek ve školce.

• 28. 8. 2013 13:37

Lenka F. (neregistrovaný)

Dítě od 2 let může být i ve školce.

• 28. 8. 2013 13:47

xxxx (neregistrovaný)

ano paní lenkaF má pravdu, to se sledovalo dříve. Také jsem to zjišťovala, protože mi dítě nastoupí od září do školky na celý měsíc a ještě budu chvíli na RD, 2 x jsem si volala na UP, kde se mi vyplácí rod.příspěvek a vždy mi řekli, že se věk dítěte sleduje do 2 let. Pro jistotu jsem si ještě psala, abych to měla černé na bílém.

• 28. 8. 2013 13:49

xxxx (neregistrovaný)

a tady je odpověď"
      od 1.12.2012 se docházka do předškolního zařízení dítěte staršího 2 let už nehlídá a Vy budete i nadále pobírat rodičovský příspěvek do 3 let věku Vaší dcery. Nezáleží na tom, jestli to bylo podle nové, či staré varianty", napsala mi to vedoucí, tak snad někdo něco tam ví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).