Objednatel nechce zaplatit-jakSe branit?

• (neregistrovaný)

28. 8. 2013 18:56

Dobrý den,

prosím o informaci.

S objednavatelem mám uzavřenou smlouvu o dílo na přípravné a likvidační práce a pořad. službu na několika týdenním hudebním festivalu. Ve smlouvě je ujednána cena: xx Kč za odpracovanou hodinu + odměna za vedení a organizační práce v hodnotě xy (fixní částka).
    Jsou stanoveny podmínky:
    - práce musí být řádně a včas dodány (festival skončil, reklamace žádná = splněno)
    - dodavatel musí dodat vyúčtování (faktura + docház. kniha dodána = splněno)

Objednatel (z nepochopitelného důvodu) najednou požaduje zaslání výplatnic a podrobného rozpisu výplat mých zaměstnanců - prý má podezření, že si nechávám velkou marži), ale dle mého na to nemá nárok, protože je čistě má věc, jakou smlouvu mám s mými zaměstnanci (většina na DPP).

Peníze (cca 200 tisíc) jsou každopádně u něj blokovány, jak se bránit??

Děkuji mnohokrát.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2013 19:39

janina36 (neregistrovaný)

Re: Objednatel nechce zaplatit-jakSe bra
      Objednatel musí zaplatit to co máte ve smlouvě - to co vyfakturujete
      - najděte si šikovného právníka a ten mu to spočítá
      s úroky a ještě můžete po něm požadovat náhradu škody atd.

• 28. 8. 2013 20:53

lenka8053

Hlavně nesdělujte své mzdové položky, i když se jedná o dohodu o provedení práce. Je to nehorázná drzost!!, že po Vás takovou informaci vyžaduje. Souhlasím s odpovědí - právníka a hlavně již s ním nic nevyjednávat!

• 28. 8. 2013 21:03

Adept24 (neregistrovaný)

Děkuji Vám za reakce, mám stejný názor a budu tak konat.

Pěkný zbytek dne a méně podobných **** ... ;)

• 29. 8. 2013 8:20

k5 (neregistrovaný)

Je ještě jedna možnost, pokud máte dost informací o jeho dalších věřitelích, tak poslat insolvenční návrh na místě příslušný krajský soud. Já jsem se dohadovala o zaplacení půl roku a jakmile přišlo dlužníkovi do datové schránky oznámení o zahájení insolvence, tak druhý den jsem měla peníze na účtě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).