Re: zápočtový list
Toto mu zaměstnanec ani nemusí říkat, protože zaměstnavatel by měl vědět, že důvod ukončení poměru se v zápočťáku neuvádí vůbec (dříve se tam § 55 uváděl, teď už ne). Pouze pokud o uvedení zaměstnanec požádá, tak se toto uvádí v odděleném potvrzení (viz § 313 zákoníku práce).
tak to jste pochopila velmi špatně. § 313 taxativně vymezuje, co musí obsahovat potvrzení o zaměstnání a žádné další údaje do něj nemůžete přidávat, jak se vám líbí.
Děkuji za upozornění já jsem si nepřečetla odstavec 1 dost pečlivě. Ještě že jsem neměla ukončení podle §55 určitě bych to tam napsala. (on mně k tomu vlastně i program trochu vede, protože se ptá zda byl PP ukončen z důvodu porušení povinnosti....atd)
Díky
J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
30. 8. 2013 13:22
Dobrý den,
chci se zeptat, od kamaráda jsem se dozvěděl, že když zaměstnanec dostane §55 a zaměstnavateli řekne, že to nechce mít v zápočtovém listu, tak mu to tam nenapíší. Je to pravda?
Předem díky za odpověď.