Zápočtový list

• (neregistrovaný)

30. 8. 2013 13:22

Dobrý den,

chci se zeptat, od kamaráda jsem se dozvěděl, že když zaměstnanec dostane §55 a zaměstnavateli řekne, že to nechce mít v zápočtovém listu, tak mu to tam nenapíší. Je to pravda?
    Předem díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2013 13:31

Kara (neregistrovaný)

Re: zápočtový list
      Toto mu zaměstnanec ani nemusí říkat, protože zaměstnavatel by měl vědět, že důvod ukončení poměru se v zápočťáku neuvádí vůbec (dříve se tam § 55 uváděl, teď už ne). Pouze pokud o uvedení zaměstnanec požádá, tak se toto uvádí v odděleném potvrzení (viz § 313 zákoníku práce).

• 30. 8. 2013 14:26

Jana S. (neregistrovaný)

Já jsem to pochopila tak, že výpověď podle §55 uvede v odděleném potvrzení pouze na žádost zaměstnance. Pokud nepožádá tak do ZL se uvede.

• 30. 8. 2013 14:38

all (neregistrovaný)

tak to jste pochopila velmi špatně. § 313 taxativně vymezuje, co musí obsahovat potvrzení o zaměstnání a žádné další údaje do něj nemůžete přidávat, jak se vám líbí.

• 30. 8. 2013 14:57

Jana S. (neregistrovaný)

Děkuji za upozornění já jsem si nepřečetla odstavec 1 dost pečlivě. Ještě že jsem neměla ukončení podle §55 určitě bych to tam napsala. (on mně k tomu vlastně i program trochu vede, protože se ptá zda byl PP ukončen z důvodu porušení povinnosti....atd)
      Díky
      J.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).