Re: Daňová sleva na dítě
Na školní rok 2012/13 jste potvrzení měla, to platilo do 31.8. A od září už Vám potvrzení nepřinese, takže zvýhodnění už nebude. Ale zrovna tady mám takové dva případy, pro jistotu jsem si volala do těch škol. Jeden zaměstnanec nahlásil v červenci, že kluk nechal školy. Zjistila jsem, že ho vyloučili ze studia už v březnu, nabytí právní moci v březnu, takže musím srazit neoprávněné zvýhodnění od dubna. V druhém případě jsem se dozvěděla, že bylo povoleno opakování ročníku, ale dnes do školy student nenastoupil. Každopádně zvýhodnění bude v tomto případě náležet do srpna. Rodiče kolikrát oznámí ukončení některým měsícem a podle potvrzení od školy je to pak úplně jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
2. 9. 2013 12:16
Dobrý den, prosím o radu, dnes mi zaměstnanec ústně oznámil že jeho syn ukončil 2.ročník studia na střední škole a dál již studovat nebude.Daňová sleva na syna náleží na oba měsíce prázdnin?
Od 09/13 bude mít zaměstnanec pouze základní slevu na poplatníka? A stačí písemné prohlášení od rodiče(zaměstnance) o ukončení studia?
Děkuji.A.