Re: Příjem z pronájmu par. 9
Pronájem podle par 9 je "bez služeb". V případě, kdy by se uplatňoval automobil jako náklad, je moje zkušenost negativní. FÚ pak pronájem překvalifikuje na podnikání, poplatník je povinen si zajistit živnostenský list, náklady na automobil uzná, ale z výnosu se platí sociální a zdravotní pojištění, plus daň.
Nedoporučuji.
Re: Příjem z pronájmu par. 9
Pokud je tím míněn "paušální výdaj na dopravu" (5000 nebo 4000 kč), tak ten obvykle používají OSVČ a obcohdní společnosti. Zda jej lze použít na pronájem nemovitostí (par 9) nevím, na prnví čtení zákona se zdá že ano, ale nikdy jsem se s tím nesetkal. Přečtěte si paragraf a malujte vztahy mezi paragrafy.
Osobně bych to nedělal. Založil bych si sro a poskytoval facility management a tam měl auto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
2. 9. 2013 14:03
Dobrý den,
jsem FO a pronájímám s.r.o. kanceláře. Příjmy mám pouze z tohoto pronájmu a výdaje pouze na údržbu a energie. Mohu si v rámci paragrafu 9 koupit auto a odepisovat ho? Nebo může být auto jen v podnikání dle par. 7 ?
Děkuji
Matěj