Re: smlouva o dílo a zdanění
ZDP §38g (2) Daňové přiznání není povinen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky podle § 6 pouze od jednoho a nebo postupně od více plátců daně včetně doplatků mezd od těchto plátců (§ 38ch odst. 4). Podmínkou je, že poplatník podepsal u všech těchto plátců daně na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani podle § 38k, a vyjma příjmů od daně osvobozených a příjmů, z nichž je vybírána daň srážkou sazbou daně podle § 36, nemá jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč
.....máte-li zaměstnání, je hranice dalšího příjmu pouze 6tis.
No nevím, zkuste přečíst §10 ZDP, které příjmy se považují za ostatní, já to nikam napasovat nějak nemůžu.-) A děkuji za zájem,vše způsobil jeden blesk do drátů O2, zničený modem,počítač i tiskárna. Příšerné tahanice s O2 a pojišťovnou, které za nic nenesou odpovědnost. Zruším všechny pojistky:-)Hezký večer
>>>>>>Nešlo by to jako jednorázový příjem do 20tis =
>>>>>>osvobozeno?
>>>>>>Vendy, dlouho jste tu nebyla, až jsem začínala mít
>>>>>>obavy :)
>>>>>No nevím, zkuste přečíst §10 ZDP, které příjmy se
>>>>>považují za ostatní, já to nikam napasovat nějak
>>>>>nemůžu.-)
>>>>>A děkuji za zájem,vše způsobil jeden blesk do drátů
>>>>>O2, zničený modem,počítač i tiskárna. Příšerné
>>>>>tahanice
>>>>>s O2 a pojišťovnou, které za nic nenesou odpovědnost.
>>>>>Zruším všechny pojistky:-)Hezký večer
>>>>Mně to docela pasuje na příležitostný příjem podle
>>>>§10
>>>>odst 1a.
>>>Jestli tou smlouvou o dílo není myšlena DPP, dost
>>>lidí
>>>to takto nazývá, to by pak bylo jinak. Tazatel ať
>>>upřesní.
>>Četl/a jste původní otázku až do konce?
>
>
>Tak já se radši asi optám na finančáku, co s tím. :)
>Abych pak neměl nějaký průšvih. Každopádně všem děkuji za reakce. Pomohlo mi to. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 9. 2013 18:32
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli můžu uzavřít smlouvu o dílo na 10tis Kč. Mám hlavní pracovní poměr a toto bude můj vedlejší příjem. Jen jednorázově. Chci se zeptat, zda to musím nějak danit nebo stále ještě platí, že příjmy do 15tis za rok nemusím danit? Kdyby ta smlouva byla na 20tis už budu muset podávat daňové přiznání? A musím mít živnost? A SP a ZP? Dohodu o provedení práce se mnou nechtějí uzavřít, prý jen smlouvu o dílo, jinak nic...
děkuji.