Re: Daňové zvýhodnění a probíhající rozv
>Dobrý den, mám rozvádějícího se zaměstnance, dnes mi
>donesl rozsudek soudu,kde se schvaluje dohoda o svěření
>dětí do péče manželky před a po rozvodu a výše
>výživného na 2 vlastní děti.
>Rozsudek má datum 15.7.13 a doručen byl po 1.8.13,
>dnes 3.9. byl dodán mě jako účetní. Mám dva dotazy: 1.
>nesdílejí již od ledna-února společnou domácnost - co s
>daňovým zvýhodněním? To jsem zjistila z dohody.
doplnit do prohlášení a přepočítat mzdu od ledna (února), sebrat daň.zvýhodnění
>2. Zaměstnanec má exekuci na mzdu-nepřednostní -
>manželku počítám-do rozvodu/nemusejí sdílet
>spol.domácnost/, děti na které platí dle dohody výživné- počítám do
>vyživovaných?
ano,manželku do rozvodu (nabytí PM), děti stále, dokud budou vyživované a bude na ně platit (nebude na výživné nařízen výkon rozhodnutí)
>Moc děkuji za reakce
Velmi děkuji za reakci, ale ten přepočet od začátku roku se mi nelíbí/no komu by se líbil/ Oni v té dohodě uvádějí, že na přelomu ledna a února se manžel odstěhoval, do růžového prohl.to neoznámil, nešlo by to udělat až od tohoto soudního rozhodnutí?V dubnu 2013 požádal o zrušení daň.zvýhodnění na nevlastní děti/děti manželky/ a uvedl v prohlášení, že na vlastní děti společně hradí veškeré náklady. Ale už neřekl, že s nimi nebydlí, což si myslím ani nemusí, ale musí se společně podílet na nákladech rodiny. Co vy na to?
Asi píšu hlouposti, oni musí mít společnou domácnost ne trvalé bydliště a to si nejsem jistá, když prohlásí, že společně hradí náklady je to samé, jako když spolu bydlí, tak asi přerpočítat, ale to bude obrovský průšvih, jelikož to změní čistou mzdu ze které počítám exekuci, která je odesílaná, máte návod na průběh opravy.
Děkuji
Jestliže je tam, že nesdílejí společnou domácnost, pak nesdílejí společnou domácnost, ať si on nyní tvrdí, co chce. Takže přepočítat. Každou mzdu zvlášť, návod žádný nemám, prostě tak, aby to bylo správně tak, jak by to mělo být. Já bych si udělala tabulku v excelu, změní se daň, dobírka,srážka exekuce.
Oni v té
>>>dohodě
>>>uvádějí, že na přelomu ledna a února se manžel
>>>odstěhoval, do růžového prohl.to neoznámil, nešlo by
>>>to udělat
>>>až od tohoto soudního rozhodnutí?V dubnu 2013 požádal
>>>o zrušení daň.zvýhodnění na nevlastní děti/děti
>>>manželky/ a uvedl v prohlášení, že na vlastní děti
>>>společně
>>>hradí veškeré náklady. Ale už neřekl, že s nimi
>>>nebydlí, což si myslím ani nemusí, ale musí se
>>>společně
>>>podílet na nákladech rodiny. Co vy na to?
>>Asi píšu hlouposti, oni musí mít společnou domácnost
>>ne trvalé bydliště a to si nejsem jistá, když
>>prohlásí,
>>že společně hradí náklady je to samé, jako když spolu
>>bydlí, tak asi přerpočítat, ale to bude obrovský
>>průšvih, jelikož to změní čistou mzdu ze které
>>počítám
>>exekuci, která je odesílaná, máte návod na průběh
>>opravy.
>>Děkuji
>Jestliže je tam, že nesdílejí společnou domácnost, pak
>nesdílejí společnou domácnost, ať si on nyní tvrdí, co
>chce. Takže přepočítat. Každou mzdu zvlášť, návod
>žádný nemám, prostě tak, aby to bylo správně tak, jak by
>to mělo být. Já bych si udělala tabulku v excelu, změní
>se daň, dobírka,srážka exekuce.
Jednou z podmínek "hladkého" rozvodu je, že spolu půl roku nežijí. Proto to mají všichni v rozsudku, i když v reálu to bývá jinak. Tak třeba ani v tom lednu neměl co hlásit.
Přesně tak to bylo, odstěhoval se, ale až v červnu, takže mi dnes do růž.prohlášení dopíše všechny změny s dnešním datem zápisu a změny tak, jak nastaly, srpen už daň.zvýhodnění mít nebude a dám mu potvrz.pro manželku, aby si mohla všechny děti uplatňovat sama a za r.13 si podá daň.přiznání, kde vyrovná ten červenec.
To snad bude v pořádku. Pro mě je směrodatné prohlášení, které doplní dnes. Nemohu zkoumat u všech zaměstnanců v problému, jak fakticky to doma mají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
3. 9. 2013 8:02
Dobrý den, mám rozvádějícího se zaměstnance, dnes mi donesl rozsudek soudu,kde se schvaluje dohoda o svěření dětí do péče manželky před a po rozvodu a výše výživného na 2 vlastní děti.
Rozsudek má datum 15.7.13 a doručen byl po 1.8.13, dnes 3.9. byl dodán mě jako účetní. Mám dva dotazy: 1. nesdílejí již od ledna-února společnou domácnost - co s daňovým zvýhodněním? To jsem zjistila z dohody.
2. Zaměstnanec má exekuci na mzdu-nepřednostní - manželku počítám-do rozvodu/nemusejí sdílet spol.domácnost/, děti na které platí dle dohody výživné- počítám do vyživovaných?
Moc děkuji za reakce