Re: Exekuce - PM u dalších, u první ne
>Dobrý den, prosím zkušené o radu jak postupovat.
>Zaměstnanec má postupně 3 exekuce. Druhá a třetí
>nabyla právní moc, první dosud ne (asi ...). Na první
>exekuci je již sraženo a deponováno vše, co bylo exekutorem
>vyčísleno, ale exekutor nekomunikuje - na čtyři
>poslední (písemné, elektronicky podepsané) dotazy o nabytí
>právní moci žádná reakce a po telefonu že prý nic
>neřeknou (sdělila mi to pracovnice ex. kanceláře). Nabytí
>právní moci se snažím "vydolovat" z exekutora již 3
>měsíce.
>Další srážky, které provedu zaměstanci ze mzdy nyní,
>mohu rovnou odesílat na další exekuci v pořadí, u které
>mám právní moc a v případě, že by si ten první
>exekutor "ještě něco vyčíslil," dosrážela bych zaměstnanci v
>nejbližším výplatním termínu?
>Nebo mám stále jen srážet a deponovat i na ty další
>exekuce až do doby než vydoluju z exekutora právní moc
>té první exekuce?
>Děkuji za rady a přeji hezký den.
Nevím, zda mi to budete věřit, ale mám u jednoho zaměstnance exekuci u které čekám necelé 3 roky na nabytí právní moci. Nesčetněkrát jsem telefonovala exekutorovi, vždy mi bylo řečeno, již nabylo právní moci, hned vám to zašleme a pořád nic. Nemluvě o tom, kolik dopisu se žádosti o zaslání právní moci jsem zaslala.
Teď k vašemu případu. Pokud máte dosrážené na exekuci bez nabytí právní moci, tak začněte stážet na exekuci, která je nyní v pořádí, zde již nedeponujte, peníze pošlete přímo na účet. Pokud by z první exekuce přišlo ještě nějaké vyčíslení, pak pozastavíte současnou exekuci a dosrážíte na první.
Přeji klidné nervy s exekutory.
>
Re: Exekuce - PM u dalších, u první ne
Já jsem měla podobný případ, exekutor zareagoval alespoň na žádost o vyčíslení nákladů, když jsem zároveň oznámila, že zaměstnanec u nás končí - exekutorovi bylo jasné, že by jinak už nic nedostal, protože šlo o příležitostně zaměstnaného bezdomovce. Na plnou moc jsem ale čekala rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
3. 9. 2013 8:11
Dobrý den, prosím zkušené o radu jak postupovat.
Zaměstnanec má postupně 3 exekuce. Druhá a třetí nabyla právní moc, první dosud ne (asi ...). Na první exekuci je již sraženo a deponováno vše, co bylo exekutorem vyčísleno, ale exekutor nekomunikuje - na čtyři poslední (písemné, elektronicky podepsané) dotazy o nabytí právní moci žádná reakce a po telefonu že prý nic neřeknou (sdělila mi to pracovnice ex. kanceláře). Nabytí právní moci se snažím "vydolovat" z exekutora již 3 měsíce.
Další srážky, které provedu zaměstanci ze mzdy nyní, mohu rovnou odesílat na další exekuci v pořadí, u které mám právní moc a v případě, že by si ten první exekutor "ještě něco vyčíslil," dosrážela bych zaměstnanci v nejbližším výplatním termínu?
Nebo mám stále jen srážet a deponovat i na ty další exekuce až do doby než vydoluju z exekutora právní moc té první exekuce?
Děkuji za rady a přeji hezký den.