Exekuce - PM u dalších, u první ne

• (neregistrovaný)

3. 9. 2013 8:11

Dobrý den, prosím zkušené o radu jak postupovat.
    Zaměstnanec má postupně 3 exekuce. Druhá a třetí nabyla právní moc, první dosud ne (asi ...). Na první exekuci je již sraženo a deponováno vše, co bylo exekutorem vyčísleno, ale exekutor nekomunikuje - na čtyři poslední (písemné, elektronicky podepsané) dotazy o nabytí právní moci žádná reakce a po telefonu že prý nic neřeknou (sdělila mi to pracovnice ex. kanceláře). Nabytí právní moci se snažím "vydolovat" z exekutora již 3 měsíce.
    Další srážky, které provedu zaměstanci ze mzdy nyní, mohu rovnou odesílat na další exekuci v pořadí, u které mám právní moc a v případě, že by si ten první exekutor "ještě něco vyčíslil," dosrážela bych zaměstnanci v nejbližším výplatním termínu?
    Nebo mám stále jen srážet a deponovat i na ty další exekuce až do doby než vydoluju z exekutora právní moc té první exekuce?
    Děkuji za rady a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2013 8:36

jasná. (neregistrovaný)

Re: Exekuce - PM u dalších, u první ne
      >Dobrý den, prosím zkušené o radu jak postupovat.
      >Zaměstnanec má postupně 3 exekuce. Druhá a třetí
      >nabyla právní moc, první dosud ne (asi ...). Na první
      >exekuci je již sraženo a deponováno vše, co bylo exekutorem
      >vyčísleno, ale exekutor nekomunikuje - na čtyři
      >poslední (písemné, elektronicky podepsané) dotazy o nabytí
      >právní moci žádná reakce a po telefonu že prý nic
      >neřeknou (sdělila mi to pracovnice ex. kanceláře). Nabytí
      >právní moci se snažím "vydolovat" z exekutora již 3
      >měsíce.
      >Další srážky, které provedu zaměstanci ze mzdy nyní,
      >mohu rovnou odesílat na další exekuci v pořadí, u které
      >mám právní moc a v případě, že by si ten první
      >exekutor "ještě něco vyčíslil," dosrážela bych zaměstnanci v
      >nejbližším výplatním termínu?
      >Nebo mám stále jen srážet a deponovat i na ty další
      >exekuce až do doby než vydoluju z exekutora právní moc
      >té první exekuce?
      >Děkuji za rady a přeji hezký den.

Nevím, zda mi to budete věřit, ale mám u jednoho zaměstnance exekuci u které čekám necelé 3 roky na nabytí právní moci. Nesčetněkrát jsem telefonovala exekutorovi, vždy mi bylo řečeno, již nabylo právní moci, hned vám to zašleme a pořád nic. Nemluvě o tom, kolik dopisu se žádosti o zaslání právní moci jsem zaslala.
      Teď k vašemu případu. Pokud máte dosrážené na exekuci bez nabytí právní moci, tak začněte stážet na exekuci, která je nyní v pořádí, zde již nedeponujte, peníze pošlete přímo na účet. Pokud by z první exekuce přišlo ještě nějaké vyčíslení, pak pozastavíte současnou exekuci a dosrážíte na první.
      Přeji klidné nervy s exekutory.
      >

• 3. 9. 2013 8:40

iva. (neregistrovaný)

Paní "jasná," děkuji za reakci a radu.
      Média nás informují, že dlužníci odmítají spolupráci s exekutory a nekomunikují ... bylo by potřeba se na to podívat i z druhé strany. Hezký den.

• 3. 9. 2013 9:00

Lenka F (neregistrovaný)

Já jsem měla podobný případ, exekutor zareagoval alespoň na žádost o vyčíslení nákladů, když jsem zároveň oznámila, že zaměstnanec u nás končí - exekutorovi bylo jasné, že by jinak už nic nedostal, protože šlo o příležitostně zaměstnaného bezdomovce. Na plnou moc jsem ale čekala rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).