Insolvence zaměstnance

• (neregistrovaný)

3. 9. 2013 14:29

dobrý den, prosím zkušené o radu.dnes jsme obdrželi Usnesení o schválení oddlužení zaměstnance.
    zaměstnanec je rozvedený a soudem určené výživné na 2 děti, ale také na svoji bývalou manželku. v usnesení je napsáno, že při výpočtu základní nezabavitelné částky nebude plátce mzdy zahrnovat do vyživovaných osob obě děti,ale o bývalé manželce nic není uvedeno. znamená to tedy, že mám bývalou manželku do vyživovaných osob započítávat?
    moc děkuji zä pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2013 14:35

Kara (neregistrovaný)

Re: insolvence zaměstnance
      Vyživovanými osobami jsou ty osoby, které je povinen vyživovat. Já bych to brala tak, že když je podle soudu povinen vyživovat bývalou manželku, tak je vyživovanou osobou.

• 3. 9. 2013 14:52

mirka.p (neregistrovaný)

Podle této logiky by ale do vyživovaných osob měly patřit i ty děti, ne?

• 3. 9. 2013 16:37

Kara (neregistrovaný)

Však ano. Do vyživovaných osob se započítávají všechny osob, které je povinen vyživovat. Jen pokud je exekuce ve prospěch těchto osob (tzn. exekuce na výživné nebo dlužné výživné), tak se nezapočítávají (nezapočítává se ta vyživovaná osoba, v jejíž prospěch exekuce je).

• 3. 9. 2013 17:55

LS (neregistrovaný)

Já se, prosím, přidám s otázkou: jak poznám exekuci na výživné? Myslela jsem, že soud vyměří výživné, a pokud člověk pravidelně neplatí, je potom vydán exekuční příkaz na dlužné výživné.
      No možná mi to teď došlo: v tom exekučním příkaze na dlužné výživné je i příkaz ke srážce na běžné výživné... zmátlo mě to, že jste v odpovědi napsala "nebo"... nabyla jsem dojmu, že jsou to dvě věci, které můžou být samostatné. Ale pokud je exekuce na dluh, tak je v exekučním příkaze určitě i běžné výživné.
      Prostě mě tam to "nebo" zmátlo.

• 3. 9. 2013 18:07

Kara (neregistrovaný)

Nemusí být příkaz na dlužné i běžné. Běžné on může platit, ale třeba dluží něco z minulosti, pak je exe příkaz jen na dlužné. Ale bývá to i tak, jak píšete. Prostě pokud je ten exe příkaz ve prospěch toho dítěte, tak se to dítě nezapočítává.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).