Sdeleni manzelce vyse prijmu manzela

• (neregistrovaný)

3. 9. 2013 20:41

Dobry den, prosim o radu jestli jste se nekdo s tim setkali. Pozadala me jakozto ucetni manzelka naseho zamestnance, zda bych ji mohla sdelit vysi prijmu manzela. Maji nejake rodinne problemy - manzel ji taji svuj prijem. Je nejaky paragraf, ktery mi umoznuje sdelit ji tuto informaci? Dekuji moc predem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2013 21:11

beta (neregistrovaný)

Re: Sdeleni manzelce vyse prijmu manzela
      Do toho bych se tedy nepouštěla, obzvlášť když mají problémy. Mně volali z úřadu, abych jim poslala příjem manžela našeho zaměstnance ohledně toho, že jeho manželka žádá o dávku a je nutné doložit příjem manžela (byli v rozvodovém řízení) s tím, že manžel tají příjem, zavolala jsem tedy zaměstnance, příjem jsem mu znovu vytiskla s tím, že ho má předat na úřad. Naopak mi on řekl, že toto potvrzení leží u nich na stole už 14 dní a manželka to sabotuje, takže nemusí být vždy takové jak se na první pohled zdá ...

• 4. 9. 2013 7:34

RenataH (neregistrovaný)

Souhlasím, také bych manželce nikdy nesdělovala příjem manžela, z toho byste mohla mít pěkný průšvih.

• 6. 9. 2013 21:28

P.C. (neregistrovaný)

Průšvih by z toho být nemusel, protože mzda spadá dle zákona do společného jmění manželů. Je jen potřeba zjistit, zda toto SJM nebylo zrušeno nebo omezeno.
      Ovšem předání potvrzení zaměstnanci samotnému byl skvělý nápad!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).