Re: Odkoupení neprodaných zásob zboží
Problem je v tom, že pan si udělal inventuru a jelikož je zboží velice podobné, tak podle soupisu je těžko dohledatelne(podobné druhy, jen jiné barvy) nepřesné názvy. Měla bych po něm požadovat původní faktury od zboží? Jde mi o to, abych měla já v účetnictví na začátku všechno v pořádku. Nevím, co požaduje FU a co např. ŽU. Šel regál po regálu a pojmenoval si položky podle svého. Můžete mi ještě poradit jak by měla vypadat smlouva i faktura. Díky za Váš čas.
Re: Odkoupení neprodaných zásob zboží
nějakou jednoduchou kupní smlouvu můžete najít přes google.cz
nepotřebujete jeho původní faktury, on by měl na dodací list napsat název zboží (nemusí být stejný jako od původního dodavatele) a počet ks, na fakturu pak také název zboží, jednotkovou cenu, počet ks (nebo aby nemusel znovu vypisovat, uvede na dodací list i jednotkovou cenu a na fakturu napíše prodej zboží dle dodacího listu č. xx, který je nedílnou součástí daňového dokladu, a to v případě, že je plátce DPH)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
4. 9. 2013 8:11
Dobrý den, prosím o Váš názor. Podnikatel ruší obchůdek a nabídl mi k odprodeji zboží. V jaké hodnotě by mělo zboží být. A jaké doklady by mi měl předat do účetnictví. Postupoval tak, že zboží spočítal a z prodejních cen odečetl rabat. Musí být zboží uvedeno položku po položce, nebo stačí smlouva, či faktura, kde bude uvedena celková hodnota zboží? Jaké má vůči prodávajícímu povinnosti, aby bylo vše v souladu s platnou legislativou. Děkuji