Re: Exekuce
Pořadí exekucí převezmete ze ZL a podle toho srážíte. Zatím deponujete, dokud Vám nepřijdou od exekutora papíry (i nabytí právní moci). Pokud víte, o které exekutory jde, napište jim.
Píšete, že o 1. místo se dělí jedna přednostní a jedna nepřednostní. Tedy 1. třetina bude rozdělena poměrně vzhledem k výši dluhů mezi nepřednostní a přednostní a 2. třetina + případná částka srazitelná bez omezení se přičte k té přednostní.
A ještě jsem narazila u tohoto zaměstnance na jednu věc: uplatňuje si zvýhodnění na děti. Přítelkyně (ne manželka) je na RD, nemají stejné trvalé bydliště, ale vedou společnou domácnost. Může to zvýhodnění zaměstnanec dostat?
Děkuji moc. Olina
Obraťte se na bývalého zaměstnavatele, ať víte, komu napsat.
"§ 294
(1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch."
Jsou-li to jeho děti a je zapsán v rodných listech jako otec dětí, tak může daňové zvýhodnění uplatnit. Děti budete pro exekuci počítat jako vyživované osoby, přítelkyni ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
4. 9. 2013 10:44
Dobrý den, prosím, poraďte mi: máme od srpna nového zaměstnance. V ZL má několik exekucí (4). Dvě přednostní a dvě nepřednostní. Jedna přednostní a jedna nepřednostní mají stejný datum vzniku v roce 2011, další dvě přišly po nich. Mám mu začít ihned srážet nebo čekat na papíry od těch, kterých se to týká? Zatím jsem mu teď ve mzdě srazila jednu přednostní a jednu nepřednostní, které přišly v jeden den.... mám je tedy poslat na účty uvedené v ZL anebo čekat?
Prosím poraďte, Olina