Fa e-on, kdy uplatnit DPH

• (neregistrovaný)

4. 9. 2013 12:40

Dobrý den, mám platební kalendář o firmy e-on, který mi bude čtvrtletně sloužit jako daňový doklad k zaplacené záloze, aspon tomu tak rozumím. A je napsáno dále, že si smím odpočet daně uplatnit pouze v zd.období kdy částky uvedené v rozpisu plateb byly připsány na účet dodavatele. Datumy přijetí budou uvedeny na konečné faktuře. Jak byste tomu rozumněli. Smím si uplatnit až při konečné faktuře za všech 4 záloh? Nebo můžu i v tom měsíci kdy jsem zaplatila zálohu. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2013 21:52

LP (neregistrovaný)

Re: fa e-on, kdy uplatnit DPH
      Po uskutečnění platby dodavateli je dodavatel dle § 28 ZDPH povinen vystavit Vám na přijatou platbu daˇnový doklad se všemi náležitostmi dle § 29 stejného zákona. Mezi náležitosti patří i DUZP - zpravidla je jím den přijetí platby. V zúčtovací faktuře už bude základem daně rozdíl mezi skutečným nákladem a zaplacenými zálohami (§ 37a).

• 5. 9. 2013 8:00

jinka (neregistrovaný)

Ne tak docela - po uskutečnění platby dodavatel nic nevystavuje. Platební kalendář je platným daňovým dokladem §31a a dph lze z něho uplatnit po zaplacení.

• 5. 9. 2013 10:05

Zdena R (neregistrovaný)

A je napsáno dále, že si smím odpočet daně uplatnit pouze v zd.období kdy částky uvedené v rozpisu plateb byly připsány na účet dodavatele. Datumy přijetí budou uvedeny na konečné
      faktuře. Jak byste tomu rozumněli. Smím si uplatnit až při konečné faktuře za všech 4 záloh? Nebo můžu i v tom měsíci kdy jsem zaplatila zálohu. děkuji

Většinou v měsíci, kdy jste zaplatila zálohu. Pouze v případě, že byste zaplatili například poslední den v měsíci a byl předpoklad, že Vaše platba bude připsána na účet e-onu až následující měsíc, bych uplatnila nárok na odpočet v následujícím měsíci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).