Re: fa e-on, kdy uplatnit DPH
Po uskutečnění platby dodavateli je dodavatel dle § 28 ZDPH povinen vystavit Vám na přijatou platbu daˇnový doklad se všemi náležitostmi dle § 29 stejného zákona. Mezi náležitosti patří i DUZP - zpravidla je jím den přijetí platby. V zúčtovací faktuře už bude základem daně rozdíl mezi skutečným nákladem a zaplacenými zálohami (§ 37a).
Ne tak docela - po uskutečnění platby dodavatel nic nevystavuje. Platební kalendář je platným daňovým dokladem §31a a dph lze z něho uplatnit po zaplacení.
A je napsáno dále, že si smím odpočet daně uplatnit pouze v zd.období kdy částky uvedené v rozpisu plateb byly připsány na účet dodavatele. Datumy přijetí budou uvedeny na konečné
faktuře. Jak byste tomu rozumněli. Smím si uplatnit až při konečné faktuře za všech 4 záloh? Nebo můžu i v tom měsíci kdy jsem zaplatila zálohu. děkuji
Většinou v měsíci, kdy jste zaplatila zálohu. Pouze v případě, že byste zaplatili například poslední den v měsíci a byl předpoklad, že Vaše platba bude připsána na účet e-onu až následující měsíc, bych uplatnila nárok na odpočet v následujícím měsíci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
4. 9. 2013 12:40
Dobrý den, mám platební kalendář o firmy e-on, který mi bude čtvrtletně sloužit jako daňový doklad k zaplacené záloze, aspon tomu tak rozumím. A je napsáno dále, že si smím odpočet daně uplatnit pouze v zd.období kdy částky uvedené v rozpisu plateb byly připsány na účet dodavatele. Datumy přijetí budou uvedeny na konečné faktuře. Jak byste tomu rozumněli. Smím si uplatnit až při konečné faktuře za všech 4 záloh? Nebo můžu i v tom měsíci kdy jsem zaplatila zálohu. děkuji