Vyrovnávací období

• (neregistrovaný)

5. 9. 2013 7:37

Dob rý den
    moc prosím o radu,jak v praxi počítat týdny ve vyrovnávacím období. Máme stanoveno 26týdnů, pokud tedy zaměstnanec s prac.úvazkem 37,5h/týden nastoupí ve čtvrtek 1.8.2013 a ukončí prac.poměr v pondělí 19.8.2013, kolik je to týdnů pro přepočet hodin? 2,71 týdne??
    Měl by tedy odpracovat 37,5 x 2,71 = 101,6 hodin??

U zaměstnanců ,kteří nastoupí v průběhu roku se bude počítat vyrovnávací období stejné jaké je nastavené u všech ostatních, jen ho tedy budou mít kratší kvůli pozdějšímu nástupu, je to tak?

Nárok na dovolenou vzniká až po odpracování 21dnů, pokud zaměstnanci vyjde v měsíci vždy jen 7 směn, má nárok na dovolenou až po třech měsících? 3x7=21?

Moc děkuji za Váš čas

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2013 7:50

jasná. (neregistrovaný)

Re: vyrovnávací období
      Já osobně vám neporadím, protože vyrovnávací období již nějakou dobu nemusím počítat, stanovili jsme vyrovnávací období 1 měsíc, tam to mám bez problému. A už nemám moc v hlavě, jak jsem to kdysi počítala, nerada bych vám nyní špatně poradila. Počkejte, zda vám neporadí někdo jiný.

• 5. 9. 2013 8:06

petit (neregistrovaný)

Děkuji i tak za Vaši odpověď, když máte tedy měsíční, to nemusíte počítat na týdny? Kde to prosím najdu, že si to tak můžu nastavit, také by to bylo pro mě jednodušší, ale co jsem vyčetla tak se stanovuje v týdnech.

• 5. 9. 2013 8:16

Líba (neregistrovaný)

Já se k vyrovnávacímu období nechci vyjadřovat, nemám s tím žádné zkušenosti, ale odpracované dny pro nárok na dovolenou řeší v těchto případech ZP:

"...se posuzuje zaměstnanec, který je zaměstnán po stanovenou týdenní pracovní dobu, jako by v kalendářním týdnu pracoval 5 pracovních dnů, i když jeho pracovní doba není rozvržena na všechny pracovní dny v týdnu.."

• 5. 9. 2013 8:18

jasná. (neregistrovaný)

Máte pravdu, vyrovnávací období se stanovuje v týdnech. Dali jsme do vnitřních předpisů, že vyrovnávací období u nerovnooměrně rozložené prac. doby je kalendářní měsíc a zatím to při všech kontrolách prošlo. Poradila nám do jedna mzdovka z autodopravy, že už to tak mají asi 15 let, nikdy na to žádná kontrola neměla výhrady. Tak uvidíme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).