Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
5. 9. 2013 10:21
Dobrý den, obchodovali jsme s firmou z Anglie. Ta v únoru ukončila živnost a vrátila nám zboží s tím že u uděláme dobropis. Dobropis jsme vystavili až v 7/13 (až se vše dořešilo), bez DPH, nyní čekáme až nám je vrátí potvrzené, do DPH a souhr. hl. jsme zatím nedávali.
Měli jsme na tu firmu ještě jeden dobropis v 1/13, pořád jsme čekali na potvrzení a do DPH a souhr. hláše. šel až v 6/13.
Nyní mi volala paní z FÚ, že máme v souhrném hlášení za 6/13 firmu s DIČ, která už neexistuje, že jí to tam háže chybu.
Když jsem jí říkala o že to je dobropis na vrácené zboží, vůbec nevěděla co s tím, že se ještě poradí. Pak volala že paní co to dělá tak tam není, ale že máme podat následné souhr. hlášení a stornovat ten řádek.
Vůbec nevím co s tím, když to vyhodím ze souhr. hl., budu muset opravit i přiznání k DPH?
A co s tím dobropisem? Bude se muset udělat s DPH? Firma nám totiž vrátila jen zboží v hodnotě co nám dlužila. Když udělám dobropis s DPH (což mě asi ani účetní program nepustí), tak mu nakonec budu dlužit to DPH, což by bylo cca 25 tisíc, i když vlastně v DPH bychom si ho odečetli. To je asi blbost.
Fakt vůbec nevím co s tím. Prosím poraďte.
Děkuji moc.