Re: Google AdWords
Prosím vás, když je na faktuře 1.500 Kč za služby, daň 0%, celkem 1.500 Kč, tak jak vypočtu správnou výši DPH a zaeviduji v daňové evidenci? Omlouvám se za možná stupidní dotaz, ale jsem neplátce a nemám s tím zkušenosti. A do jakých řádků v přiznání DPH se mi to promítne? Děkuji.
A když jsme plátci DPH (jsme s. r. o.), a dostali jsme měsíční fakturu za prosinec 2013 na 1020,21 Kč.
Datum faktury 31.12.2013
Záznam o přijatých platbách:
11. 12. 2013 Automaticka platba VISA... 1020,21 Kč
Záznam nákladů a DPH
11. 12. 2013 Google AdWords cena 1020,21 Kč
Nevím, jak si s tím účtováním poradit, děkuji předem za rady...
Jojo děkuji, spíše mi šlo o zaúčtování vyměření v Pohodě, to jsem zapomněl zmínit. Pokud účtujete v Pohodě, normálně to bude přes klasickou fakturu (518) a členění PN nebo už PDslRegEU? A v záznamu v samovyměření DDslRegEU, a při uplatnění PDslRegEU? Děkuji
Daňový doklad to je i bez DIČ (třeba zjednodušený), jako ident. osoba spočte a odvede DPH (nárok na odpočet stejně neni).
Kdyby si založil "soukromě", tak by tam nebyl odkaz na článek směrnice a byla by vypočtena daň.
Článek 196
Daň je povinna odvést osoba povinná k dani, která je příjemcem
služby uvedené v článku 56, nebo osoba identifikovaná pro účely
DPH v členském státě, ve kterém je daň splatná, která je
příjemcem služby uvedené v článku 44, 47, 50, 53, 54 nebo 55,
jestliže tuto službu poskytla osoba povinná k dani, která není
usazena v tomto členském státě.
https://support.google.com/adwords/topic/3121938?hl=cs&ref_topic=3119101
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2013 22:02
Dobrý den, podnikatel si zadal reklamu na Google AdWords - přijetí služby z EU. Zaregistroval se na FÚ jako identifikovaná osoba. Obdržel od Googlu fakturu, kde není uvedeno jeho DIČ. Mám podezření, že při registraci na Googlu si založil osobní účet místo obchodního. Je tady prosím někdo, kdo dostal fakturu - můžete se podívat, zda tam máte uvedeno DIČ?
Jinak u kolonky Záznam nákladů mám DPH 0% s * a pod čarou text: *Služby, které jsou předmětem zpětného účtování DPH, budou příjemcem účtovány v souladu s článkem 196 směrnice Rady 2006/112/ES
Předem moc děkuji za odpověď.