Re: OSVC pausal+zamestnani (sleva na det
No, to si nejsem jistá. To byste musel pozastavit živnost. Pokud budete mít i nadále živnost, tak pak je to podle toho, kde budete mít větší příjem.
Nebo tak jsem to aspoň pochopila já.
Daňové slevy v roce 2013
Uplatnění výdajových paušálů však omezí za rok 2013 daňové slevy. OSVČ využívající výdajové paušály nebudou moci uplatnit slevu na manželku a daňové zvýhodnění na děti. Toto opatření výrazně zvýší daňovou povinnost některým OSVČ. V posledních letech stoupá počet OSVČ, které mají příjmy ze zaměstnání i samostatné výdělečné činnosti. Tito občané budou moci uplatnit uvedené daňové slevy, jestliže součet základů daně (ze zaměstnání), u kterých nejsou uplatněny výdaje paušálem, přesáhnou 50 % celkového základu daně.
Podepište v zaměstnání daňové prohlášení, vyplňte děti, doložte RL, případně potvrzení o studiu a potvrzení manželky, že ona je neuplatňuje a v zaměstnání dostanete zvýhodnění na děti za každý měsíc, ve kterém si vyděláte aspoň 4000 Kč.
Manželka nemá příjmy, ze kterých by děti mohla uplatnit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
6. 9. 2013 8:59
Dobry den,
jsem OSVC jiz 10 let a za letosni rok budu uplatnovat vydaje pausalem - nemam tedy narok na slevu na dani za deti. Budu nastupovat do zamestnani od 1.10. - klasicky pracovni pomer, 40hod/tyden, smlouva na dobu neurcitou...
Mohu si uplatnit slevu na deti jen za mesice ve kterych jsem byl zamestnan, nebo pri rocnim zuctovani muzu narokovat slevu za cely rok?