Daňové přiznání za minulý rok

• (neregistrovaný)

6. 9. 2013 15:06

Dobrý den,
    zapocal jsem svoji živnost v prosinci 2012 ale do konce roku jsem neměl žádné příjmy ani výdaje, protoze jsem začal podnikat az od února 2013. Chtěl bych se zeptat jestli jsem měl podávat danove přiznání za rok 2012?? Jsem student a SP a ZP za mě plati do urcité míry stát. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2013 15:12

romanv123 (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání za minulý rok
      JEŠTĚ MALÁ POZNAMKA...V ROCE 2012 JSEM MĚL PŘÍJMY ZE ZAVISLE ČINNOSTI VYŠŠÍ NEŽ 15 TISÍC, TAKŽE ZA ME PODÁVAL DANOVE PRIZNANI ZAMESTNAVATEL...JEDNA SE MI HLAVNE O TO OSVC JESTKI JE TO PROBLÉM. DÍKY MOC

• 6. 9. 2013 17:19

v.e.n.d.y.

1) jaké datum jste nahlásil na OSSZ, ZP a Fu jako začátek podnikání?
      2) zaměstnavatel nikdy za Vás nepodává daňové přiznání, na Vaši žádost Vám může udělat jen roční zúčtování daní

• 6. 9. 2013 18:54

romanv123 (neregistrovaný)

Začátek jsem nahlásil 1.12.2012. Tak možná to zaměstnavatel nepodává ale každopádně nejak se to resi pokud jste pouze v zavisle činnosti tak si danove proznani bezne podavat nemusite.
      Jde mi prave o to kdyz jsem vydelal za ten prosinec nulu a nemel jsem ani zadnou danovou ztratu nebo podobne veci tak jestli to musim nejak resit?

• 7. 9. 2013 8:57

v.e.n.d.y.

Na FU jste měl nahlásit, že jste neměl za prosinec žádné příjmy a nebo podat daňové přiznání,kde by byl Váš výdělek v zaměstnání a příjmy z podnikání nulové. Na sociálku a ZP jste měl podat Přehledy s nulovými částkami. Doporučuji zajít na tyto instituce a domluvit se, jak dál.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).