Re: jak danit anonymniho zakaznika pres
nikdo nevi..? prosim...
>Dobry den,
>pred rokem jsem na netu vystavil program (mam ZL na
>vyvoj SW) a ted po roce se stalo to, ze to opravdu nekdo
>koupil a to patrne z ciziny, anonymne pres internet,
>zadny doklad nechce, nekontaktoval me primo, jenom si
>programek stahnul a zaplatil, nemam o dotycnem zadne
>udaje, jen nejaky anonymni mail.
>
>A ted si lamu hlavu jak to danit. Ja tedy pro svoje
>potreby musim vystavit danovy doklad i kdyz on ho
>nechce?
>
>Musim se kvuli tem 40dolarum stat platce dph? Takze z
>tech 40dolaru vypocitat dph (6.4dolaru) a vystavit +
>odevzdat priznani?
>
>Je to jediny prijem z ZL tento rok a poprve timto
>zpusobem, trochu v tom tapu, netusil jsem, ze to nekdo
>koupi ;-)
>
>diky kazdemu za radu
Doklad o poskytnutí služby vystavujete (podle § 31/14 živnostenského zákona) pouze na vyžádání zákazníka, takže pokud zákazník nežádá, tak nemusíte žádný doklad vystavit.
Jestliže nemáte o zákazníkovi žádné údaje, tak bych jej z pohledu DPH považovala za osobu nepovinnou k dani. Místo plnění zůstává v ČR, takže se nemusíte stát plátcem DPH ani identifikovanou osobou.
dekuji, to se mi ulevilo, jste velmi laskava
Staci tedy, ze si nekde povedu evidenci kolik jsem toho prodal (pochybuji, ze jeste neco prodam) a z toho odvedu dan z prijmu? A pro pripadnou kontrolu FU bych to dokladal vypisem uctu, je to tak?
§ 38g zákona o daních z příjmů:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dprij/cast4.aspx
Pokud máte jenom živnost, tak povinně podáváte přiznání při příjmech (bez odečtení výdajů) nad 15.000,- Kč ročně. Pokud jste zároveň zaměstnán, tak povinně podáváte přiznání při příjmech ze živnosti nad 6.000,- Kč ročně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
9. 9. 2013 8:21
Dobry den,
pred rokem jsem na netu vystavil program (mam ZL na vyvoj SW) a ted po roce se stalo to, ze to opravdu nekdo koupil a to patrne z ciziny, anonymne pres internet, zadny doklad nechce, nekontaktoval me primo, jenom si programek stahnul a zaplatil, nemam o dotycnem zadne udaje, jen nejaky anonymni mail.
A ted si lamu hlavu jak to danit. Ja tedy pro svoje potreby musim vystavit danovy doklad i kdyz on ho nechce?
Musim se kvuli tem 40dolarum stat platce dph? Takze z tech 40dolaru vypocitat dph (6.4dolaru) a vystavit + odevzdat priznani?
Je to jediny prijem z ZL tento rok a poprve timto zpusobem, trochu v tom tapu, netusil jsem, ze to nekdo koupi ;-)
diky kazdemu za radu