Re: Předání účetnictví - protokol
Děkuji :-) A prosím pokud by měl někdo praktickou zkušenost co a jak patří předat a potvrdit, byla bych moc vděčná..
Ano, děkuji to už jsem si vyhledávala a pročítala. Jen jsem z toho docela zmatená,
nevím jestli dělat uzávěrku nebo nedělat. Jestli stačí jen rozvaha, výsledovka a soupis majetku. Vůbec nevím, co napsat do protokolu, co jsme předali, jestli vypisovat vše jednotlivě např. doklady, konc. listiny atd. nebo to nějak shrnout..
Co nejpodrobněji, i ve vašem zájmu. Vzala bych šanon po šanonu a sepsala co ve kterém je.
Dále určitě závěrku k datu, ke kterému předáváte + inventury účtů. Od tohoto bych si nechala kopie, abych i v budoucnosti věděla, co jsem účtovala já. Ta firma bude pokračovat nebo to přeúčtovávat od počátku účetního období?
Opravdu si dejte tu práci a všechno podrobně sepište a účty zinventarizujte. Případné dohledávání pak bude jednodušší, než se dohadovat jestli jste tu smlouvu předala a nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 9. 2013 8:45
Dobré ráno,
máme předávat účetnictví jiné firmě a vůbec nevím, jak se postupuje.
Budeme muset vyhotovit předávací protokol - co vše by měl obsahovat? Stačí zapsat např. předáváme veškeré doklady za rok 2013,2012 atd. nebo se musí opravdu přesně šanon po šanonu, název, obsah atd.? Moc děkuji pokud někdo poradí