Odpočet na dítě

• (neregistrovaný)

9. 9. 2013 11:28

Dobrý den,prosím o radu
    plnoletá dcera našeho zaměstnance studovala v roce 2012/2013
    1.ročník nástavbového studia/aby měla maturitu/
    za prázdniny jsem mu letos ale odočet ukončila,protože řekl že
    dcera neví jestli bude ještě dále studovat,do 2.ročníku ale neprošla.,
    nyní mi donesl potvrzení,že znovu studuje 1.ročník ale na jiné škole
    tj,od září má zase nárok.prosím o radu,jestli mu v RZD
    mám dát i odpočet za ty prázdniny,případně jestli musí dcera donést potvrzení,kdy ukončila studium na první škole
    JE PLNOLETÁ .
    myslím si,že odpočet za prázdniny určitě dát s tím potvrzením z první školy si nejsem jistá.
    Děkuji všem za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2013 11:31

Kara (neregistrovaný)

Re: odpočet na dítě
      Pokud školy nenechala třeba v dubnu, ale normálně ukončila ročník, pak měla prázdniny a teď je opět v 1. ročníku na jiné škole, tak byla studentkou stále, i přes prázdniny.

• 9. 9. 2013 12:25

DANAKA (neregistrovaný)

vím sice,že ona do té školy moc nechodila a přestala tam určitě dřív než měla,ale nechci šťourat zbytečně,jen nevím to potvrzeníjestli potřebuju,kdy ukončila tu první školu.TEN ODPOČET ZA PRÁZNINY,JSEM PRÁVĚ UKONČILA,PROTOŽE OTEC NEVĚDĚL,CO S NÍ DÁL BUDE,jestli bude studovat na stejné,nebo na jiné škole,jestli se vůbec někde dostane atd
      děkuji

• 10. 9. 2013 15:20

Kara (neregistrovaný)

Já bych si v takovém případě nechala předložit potvrzení z té první školy, dokdy ji vedli jako studenta. Třeba zjistíte, že ji v dubnu vyloučili a o prázdninách už tím pádem nárok nebyl (nebo třeba nebyl už od května, kdyby ji takto vyloučili). Anebo zjistíte, že ji normálně vedli jako studentku až do konce prázdnin. Pak by nárok za prázdniny byl. Prostě do toho budete muset trochu zašťourat.
      Pokud teď zase začala studovat, od září zvýhodnění opět je.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).