Re: Ručení za nezaplacenou daň přenesená
Ach, tak asi jsem to nepochopila, tedy pochopila až teď. Takže mojí povinností je kontrolovat každé číslo účtu na přijaté faktuře jestli se shoduje s číslem účtu uvedeným na aresu... Chjo... Za co soudruzi, za co.
:o) no to se taky ptám, za co?
A v této souvislosti mě napadá, jak to prakticky provádíte vy všichni ostatní přítomní? kontrolujete u každé faktury před zaplacením, jestli je č. účtu shodné s registrem? Nebo to už snad nějaký software umí?
Dobrý den, doporučuji přečíst stanovisko GFŘ z 29.3.2013. Ručení za nezaplacenou DPH se vztahuje do 30.9.2013 jen na nespolehlivé plátce. Kontrolovat čísla účtu u "spolehlivých" plátců s registrem správce bude v platnosti až od 1.10.2013.
No tak to musím zjistit, jak je to s aktualizacemi, já mám do Pohody vzdálený přístup a nejsem admin. Jen ještě prosím co se rozumí pod pojmem správně používat adresář? Já mám společnosti zadané v adresáři tak, že jsem zapsala jen IČ a nechala Pohodu, ať dohledá a doplní další údaje.
Mirko - datum aktualizace v Pohodě zjistíte takto: na liště Nápověda/O aplikaci/objeví se tabulka kde je uveden řádek Release: v tomto řádku je uvedeno v závorce datum - to je poslední datum aktualizace. Adresář - ano, takto ho používáte správně.
Pro Mirku: při aktualizaci vydává Stormware informace, co je v dané aktualizaci nového a jak to nastavit správně. Zasílají to e-mailem, poštou nebo na jejich webovkách. Beru za svou povinnost účetní aktualizovat program tak, aby byl použitelný i pro ostatní uživatele. Samozřejmostí je pravidelné sledování webovek.
Děkuji, já to nemyslela nijak zle, to byla jen nezištná rada pro další, kteří nejsou třeba tak precizní, jako Vy. Já pracovala v Pohodě v zaměstnání, kde se o aktualizaci staral nadřízený a nikomu nedal oprávnění v softwaru cokoli nastavovat. Protože jsem byla s tímto programem spokojená, nyní jsem ho po domluvě s klientem začala používat i pro klientské účetnictví. Mám ho měsíc a vlastníkem licence je klient a já do SW "lezu" přes vzdálený přístup a zatím jsme nedoladili, kdo bude mít jaká práva....... Proto nejsem ještě příliš zběhlá v tom, jak fungují aktualizace. To jen pro vysvětlení, proč jsem se ptala. Děkuji Vám, že jste mi byla ochotná pomoci a opravdu jsem svým předchozím příspěvkem nemířila nijak proti Vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
9. 9. 2013 14:38
Chtěla bych se zeptat na konkrétní případ.
Dodavatel, který provádí službu v přenesené daňové povinnosti. Vystaví fakturu dle par 92 a uvede číslo účtu. Právě nyní po půl roce jsem zjistila, že číslo účtu které uvádí na faktuře se neshoduje s číslem účtu uvedeným na aresu.
Jak mám pak rozumět ručení za nezaplacenou daň dle ustanovení § 109 odst. 2 písm. c) zákona č. 235/2004.
Prosím, o radu. Je to naléhavé.