Re: Lze dát ofocený daň. doklad do nákla
K žádosti o vrácení DPH ze zahraničí - originály dokladů Vám po vrácení DPH budou vráceny. Některé finanční úřady je třeba proděrují, ale jinak je nepoškodí. Zkontrolujte si, zda máte všechny ofocené a vytvořte si seznam, které doklady zasíláte. Nepíšete, kolik dokladů máte, ale doporučuji Vám zřídit si daňovou schránku a žádat o vrácení DPH jejím prostřednictvím. Zde přikládáte doklady formou pdf. a originály Vám tak zůstávají. A je to vcelku snadné a rychlé.
Kateřino, motáte dohromady dvě spolu nesouvisející věci. Z Vaší otázky je vidět, že vůbec nevíte o čem mluvíte. Ptala jste se na doklady použité k vrácení DPH. Doručení faktur elektronicky je jiná kapitola. Přečtěte si zákon o DPH, než začnete dávat takovéto otázky.
Ne, ne, to já se neptala na DPH. To já jen tak přemýšlela, protože mi někdo říkal, že teď už nemusí být originál faktury s razítkem, že prý můžou být z emailu, tak mě zajímalo jestli je to pravda? A kdyby jo, tak jsem jen tak logicky sama si říkala, že by tohle mělo být stejný. Jinak DPH prostudovaný nemám, tak se omlouvám. Protože pak mi přijde divný, proč by jako mohly být faktury jen přes email.
Ono to totiž není "to samé" :-) Vždy si uvědomte, že důkazní břemeno je na Vás. Doklady, které použijete k vrácení DPH z jiného státu EU mají svůj cyklus v podané žádosti. Elektronicky zaslané faktury také. Pro elektronicky zaslané faktury a jejich použití v účetnictví musíte splnit podmínky, abyste tak mohli učinit. Chápu, že studování zákonů je nuda, ale bez tohot se neobejdete :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
10. 9. 2013 11:05
Potřebuji poradit, jestli nebude problém, pokud budu
mít v účetnictví jen ofocené lístky za nákupy (kopie)?
Originál budu muset odeslat, kvůli uplatnění dph v jiné zemi.
Děkuji