Re: Mám nárok na nemocenskou?
Nemocenskou dostanete, ale na PPM pravděpodobně nárok mít nebudete. Ochranná lhůta je 180 dnů po skončení zaměstnání, ale pokud pojištění trvalo kratší dobu, činí ochranná lhůta jen tolik kalendářních dnů, kolik dnů pojištění trvalo. Předpokládám, že vaše těhotenství je teprve na začátku.
Budete mít neschopenku ještě 6 týdnů po porodu, po porodu si požádáte o rodičovský příspěvek.
Lze to po šestinedělí, ale má to jeden háček. Nemůže mít příjem z pracovního poměru, z jehož pojištění bude dávky čerpat.
Ještě mi jedna paní říkala, pokud je to pravda, že teď když budu na PN do porodu a nebudu tedy zaměstnaná a nebudu mít nárok na PPM tak potom si mohu zvolit pouze variantu 4-letého rodič. příspěvku, což mě docela překvapilo. Myslela jsem, že si budu moct vybrat, ale tím, že jsem dostala te´d ve zkušební době výpověď a budu dále na PN tak nebudu moct výběr provézt, je tomu opravdu takto?Děkuji za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
10. 9. 2013 13:37
Dobrý den, ráda bych se zeptala, byla jsem od 1.7.2013 zaměstnaná-předtím jsem byla studentkou VŠ.-pracovala jsem do 14.8.2013 a od 15.8. jsem nastoupila na PN kvůli rizikovému těhotenství. Jelikož jsem byla ve zkušební době, dostala jsem k 6.9. oznámení o zrušeí pracovního poměru. Jelikož jsem stále na PN a asi budu po celou dobu těhotenství-, mám nárok na nějakou nemocenskou a následně na PPM?Děkuji za odpověď