Re: Účetní program pro malou firmu
Díky za tip, takhle nějak podobně jsem to chtěl udělat, měsíc používat paraleleně dvě demoverze a pak si vybrat. Jen přemýšlím, které :-) Určitě jsou ještě na trhu menší programy, Kastner Software, MRP apod., ale o těch nemám ani páru, tak jsem jen chtěl názor místních účetních, jestli je někdo ze svého programu vyloženě unešený a nedá na něj dopoustit :-)
Dobrý den,
pokud je to jen pro menší firmu, tak mám velmi dobré zkušenosti s Pohodou, pružně reaguje na změny, po nastavení hodně věcí dělá pak automaticky a šetří čas a práci. Navíc mi vždy dokázali poradit na jejich podpoře na telefonu nebo mailu, a to velmi rychle. Koukněte na jejich stránky, mají i videonávody.
Odhadnul jste to dobře. Abra je velmi dobrý SW, v účetnictví není nic, co by mi chybělo, navíc ta flexibilita....
Náklady na pořízení jsou přijatelné, ale maintenance je asi jedno z nejvyšších na trhu (vzhledem k pořiz. ceně).
Abra a Helios jsou zhruba stejná kategorie SW.
Já momentálně přecházím ze STEREA na POHODU, protože mi u STEREA nevyhovovalo, že není windowsovský, špatně se z něj exportuje do excelu, má nepřehledné saldo se kterým se nedá moc pracovat a obecně mi připadá že má omezenou možnost úpravy sestav, filtrování, nelze z jedné agendy "na kliknutí" přejít do zdrojového dokladu v jiné agendě atd a ještě mě limituje tím, že je určen jen pro nějaký typ PC a já na to musím myslet, když si pořizuji nový komp...... V práci pracuji v MONEY S3 a ten je tak na půl cesty. Pro mě je uživatelsky nejpřívětivější POHODA.
Pro mě osobně je Pohoda taky příjemná. Problém nastává ovšem tehdy, pokud je třeba něco řešit s technickou podporou - je nepružná, pomalá a za standardní věci, které Pohoda neumí, chtěji programátoři zaplatit...
Za vše mluví např. fakt, že jsem je žádal, prosil, škemral, že by bylo dobré, aby u dodací adresy bylo možno nastavit stát (je naprosto něžná věc adresa Česko, dodání Slovensko) - to byl takový problém, že jim to trvalo cca rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
11. 9. 2013 7:16
Dobrý den,
doposud mám zkušenost jen s účetními programy pro velké společnosti - SAP, Helios Green, Helios Orange, Oracle...
Potřeboval bych nyní nějaký levný program pro malou firmu, která bude mít pár faktur do roka, bez mezd, bez majetku, jen účetnictví. Doporučíte prosím SW, se kterými máte dobrou zkušenost?
Napadají mě POHODA, ABRA, Money... ? +/- ?
Díky moc!