Re: FO - vložení auta do majetku
Paušální výdaj na auto můžete uplatňovat i když jej nevložíte do obchodního majetku ( viz §24 odst2 písm. zt zákona o dani z příjmů). A co se týče zápisu do techničáku, nic takového není nutné, vy jako občan i jako podnikatel jste pořád tatáž osoba, vložení majetku do obch. majetku prokazujete tím, že tento majetek budete evidovat v účetnictví nebo daň. evidenci. A také se musíte zaregistrovat jako plátce silniční daně a platit za auto používané pro ekonomickou činnost silniční daň.
Aha, tak to je prima, nevím proč jsem si vsugerovala, že se paušál dá uplatnit jen na vozidla v majetku. A prosím ještě dotaz - mohu si uplatňovat současně DPH z nákupu PHM, (samozřejmě jen DPH) a jinak tento výdaj dát do nedaňových, abych mohla uplatnit ten paušál?
Mnohokrát ještě děkuji za trpělivost.
Jestliže si auto nedáte do majetku, tak rozhodně žádné DPH neuplatníte...
Já bych se ale vložení do majetku nebál, když ho pak někdy vyřadíte do osobního užívání, tak ho nezdaníte. A mít ho v majetku má své výhody - můžete si dát do nákladů opravy, STK, ME, DPH z těchto věcí....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
11. 9. 2013 8:08
Dobrý den,
prosím o radu - chtěla bych vložit soukromý automobil do majetku, tak, abych mohla uplatňovat paušální výdaje. Musím to nechat zapsat do techničáku? Nebo jakým způsobem mám doložit, že jsem automobil vložila?
Mnohokrát děkuji a přeji hezký den.